JESTE LI VIDJELI OVAJ AUTO? Ukraden je Sesvećaninu, moli za pomoć: Od njega živim, ostao sam bez kruha

JESTE LI VIDJELI OVAJ AUTO? Ukraden je Sesvećaninu, moli za pomoć: Od njega živim, ostao sam bez kruha

Prema statistikama MUP-a, a koje prenosi HAK, u 2020. godini ukradeno je 523 vozila što predstavlja smanjenje od 28,3 % u odnosu na 2019. godinu kada je ukradeno 731 vozilo. Također, poznat je i podatak, isto od MUP-a, da se u Hrvatskoj krade najviše automobila marke Vokswagen. Javlja ZAGREB INFO

Za našu priču oba podatka su bitna, jer je Sesvećanin Ivan Bužanić – nažalost, postao dio statistike. Ne samo da su mu lopovi ukrali auto, nego je taj auto ni manje ni više – crveni Volkswagen Golf. Kako nam je ispričao, auto mu je nestao u Sesvetama, u noći s nedjelje na ponedjeljak. No, njegov auto nije samo običan auto, Ivan u autu obavlja svoj posao i to vrlo važan uzevši u obzir vozačku kulturu naših krajeva. On je, naime, instruktor u autoškoli.

“Vlasnik sam auta s kojim radim u autoškoli i isplaćujem ga, a pretpostavljam da ću ga i dalje isplaćivati”, ispričao je Ivan za Zagreb.info, pa dodao da “auto ima kasko osiguranje, ali osiguravajuća kuća neće ni približno isplatiti koliko auto košta”.

S obzirom na to da Ivan Bužanić radi kao instruktor u autoškoli u auto je morao ugraditi dodatne komande s lijeve strane vozila, a čija cijena nije mala.

“Pedale koje sam ugradio i sva posebna oprema koju imam znači da sam ostao bez ičega, a to mi je kruh”, rekao nam je Ivan.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su krađu vozila, a objavu prenosimo u cijelosti:
“Između 19. i 22. studenoga u Sesvetama, Ulici Ive Paraća nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 33-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi 180.000 tisuća kuna.” Za kraj moli sve čitatelje ovog teksta da ako vide njegov auto, da mu jave policiji, jer on bez auta nema posla. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA