Tomašević: Na punktovima u Zagrebu u dva tjedna cijepilo se 40 tisuća građana…

Tomašević: Na punktovima u Zagrebu u dva tjedna cijepilo se 40 tisuća građana…

U zgradi Gradskog poglavarstva traje redovita press konferencija zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Konferencija je započela temom EU projekata u gradu.

“To je nešto što je apsolutno naša politika, da što više povučemo novaca iz fondova i rasteretimo gradski proračun. Vezano uz muzejske projekte, sljedeće godine imamo dva, odnosno Hrvatski prirodoslovni i Etnografski muzej”, rekao je dodajući da će polovica bili sufinancirana EU fondovima. Javlja N1

Grad Zagreb za 2022. godinu planira ukupni prihod od EU sredstava u iznosu od milijardu i 350 milijuna kuna, što je višestruko veći iznos nego u prethodne dvije godine, najavio je Tomašević.

Udvostručen broj cijepljenih dnevno

U manje od dva tjedna na punktovima koje je organizirao Grad Zagreb cijepilo se gotovo 40 tisuća građana, kazao je Tomašević.

“Uspjeli smo udvostručiti broj cijepljenih dnevno”, naveo je zagrebački gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet osvrnuo se na obnovu Zagreba istaknuvši kako u srijedu stupa na snagu pravilnik kojim će se skratiti rokovi radova u obnovi.

“Prva dugoočekivana konstrukcijska obnova privatnih zgrada će krenuti idući tjedan”, rekao je Korlaet i dodao da će pauzirati rad mobilnih timova zbog situacije s pandemijom.

Troškovi testiranja u Gradskoj upravi

Novinari su postavili pitanje u vezi cijena testiranja i spuštanja cijena, na što je gradonačelnik odgovorio da je cijena jednaka za zaposlenike Gradske uprave i građane.

“Za mjesec dana je testiranje trošak od nekoliko milijuna kuna u gradskim ustanovama i poduzećima”, istaknuo je Tomašević.

Za tužbu koja je stigla osječkom ogranku platforme Možemo! govori da je “bizarna te da nije u duhu zakona”.

“To je apsurdno. Na svim listama imamo jako zastupljene žene. Poanta i smisao je da žene budu ravnopravne i da podjednak broj žena i muškaraca uđe u predstavnička tijela. U 21. stoljeću je to bizarno”, kazao je zagrebački gradonačelnik.