Drama u Našicama uoči dolaska Milanovića i Banožića! Smijenili stražu u vojarni koja je trebala pustiti novinare i postavili vojnu policiju?

Drama u Našicama uoči dolaska Milanovića i Banožića! Smijenili stražu u vojarni koja je trebala pustiti novinare i postavili vojnu policiju?

Ministar Banožić i predsjednik Milanović prisustvuju ispraćaju kontingenta na misiju na Kosovo. Prvi je pozvao novinare, drugi je to zabranio

Ni sat vremena prije službenog početka ispraćaja 36 hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR u Republiku Kosovo zakuhala se prava drama nakon što je po nalogu načelnika vojne policije zamijenjena predviđena straža i postavljena vojna policija, neslužbeno doznaje RTL.

Prvi su imali naređenje da na događaj puste novinare, drugi koji su ih zamijenili imaju naredbu: “Ne puštajte novinare!”

Podsjetimo, danas u našičkoj vojarni na ispraćaju kontingenta trebaju biti predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić. I dok je ministar poslao službenu obavijest i poziv medijima da prisustvuju događaju te da se za to slobodno akreditiraju, iz Ureda predsjednika stiglo je oprečno priopćenje u kojem se navodi da nije predviđeno da na događaju budu i mediji.

Jutros je okršaj otišao stepenicu dalje i RTL doznaje da je na ulazu u vojarni bila straža postavljena od strane vojske koja je dobila uputu da slobodno puste i novinare. No prema našim informacijama, ta straža je smijenjena samo sat vremena prije samog događaja i umjesto nje postavljena je vojna policija po nalogu Načelnika vojne policije, piše RTL.