Novi skandal, ministar Banožić pozvao medije na događaj, a od Milanovića stiže ‘ministar naprijed, mediji stoj’

Novi skandal, ministar Banožić pozvao medije na događaj, a od Milanovića stiže ‘ministar naprijed, mediji stoj’

‘Sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju nije predviđeno’, stiže obavijest iz Ureda predsjednika. Novinari onda da dođu ili ne? A koga će vojska poslušati?

Vrijeme događanja – sutra. Mjesto događanja – vojarna u Našicama. Razlog – ispraćaj vojnika RH na Kosovo. Nazočni – e, to samo nebo zna…

Sutra bi se u vojarni u Našicama mogao dogoditi još neviđeni okršaj predsjednika Republike i ministra obrane koji bi mogao dovesti do toga da vojska odlučuje koga će od njih dvojice poslušati, primjećuje Jutarnji list.

U našičku vojarnu “132. brigade HV” na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo sutra dolaze predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić.

Ministarstvo obrane danas je nešto prije 13 sati uputilo poziv medijima za dolazak u vojarnu i medijsko praćenje svečanog ispraćaja. Sat vremena poslije medijima je iz Ureda predsjednika stigla obavijest da u vojarnu “132. brigade” u Našice dolazi Vrhovni zapovjednik Zoran Milanović uz napomenu:

“Sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju nije predviđeno.”

“Javnost ćemo informirati o održanom događaju priopćenjem i fotografijama”, stoji u službenoj obavijesti iz Ureda predsjednika. Prenosi RTL