U akciji USKOK-a uhićena bivša tužiteljica u slučaju Agrokor: Priveli su i Pirušku Canjugu?

U akciji USKOK-a uhićena bivša tužiteljica u slučaju Agrokor: Priveli su i Pirušku Canjugu?

Uhićena je bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin. Sumnja se da je tužiteljica Canjugi davala informacije u predmetu Agrokor.

U novoj akciji USKOK-a jutros je na zagrebačkom području uhićeno više ljudi. Među uhićenima su i bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin.

Njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio nam je tu informaciju. Još se ne zna zašto su uhićeni. 

Bivša tužiteljica poznata je po tome što je radila na predmetu Agrokor.

Kako doznaje Jutarnji list, policija se nalazi ispred doma Piruške Canjuge, jer se sumnja da je od tužiteljice dobivala informacije o slučaju Agrokor. Piruška Canjuga nekadašnja je menadžerica Agrokora. Kako neslužbeno doznaju, i ona je uhićena.

Podsjetimo, Alerić Puklin je podnijela ostavku nakon što je USKOK prošle godine istraživao njenog supruga kod kojeg su pronašli četiri milijuna kuna. Nagađalo se kako novac pripada Draganu Kovačeviću, ali on to demantira. 

– Temeljem objavljenih informacija o tome da je pronađeni novac od prije vise od godinu kod Gorana Puklina u bilo kakvoj vezi s Draganom Kovačevićem oštro demantiramo jer je i sam Goran Puklin rekao da se radi o njegovom novcu, te je DNK i drugim vještačenjima utvrđeno da Dragan Kovačević nema nikakve veze s predmetnim novcem. Jedina njihova poveznica je da Dragan Kovačević ima sjedište firme u istoj zgradi gdje stanuje Goran Puklin. Ovim se neistinitim objavama teško narušava dignitet, čast i ugled Dragana Kovačevića – kaže odvjetnik Dragana Kovačevića. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA