Šokantan napad na poznatu odvjetnicu usred bijela dana: ‘Ubit ću te i završit ćeš u smeću, bacit ću te u kontejner‘; Došlo i do fizičkog okršaja

Šokantan napad na poznatu odvjetnicu usred bijela dana: ‘Ubit ću te i završit ćeš u smeću, bacit ću te u kontejner‘; Došlo i do fizičkog okršaja

“Ti si đavolja odvjetnica. Ubit ću ja tebe i završit ćeš u smeću. Bacit ću te u kontejner” – jezive su prijetnje koje je zagrebačkoj odvjetnici Sandri Budimir uzrujano izgovarao u pola bijela dana na cesti u Preradovićevoj ulici zlatar Anton Kačinari (69). No Kačinari se nije zaustavljao na riječima već je potom odvjetnicu zgrabio za majicu te ju odgurnuo na ulazna vrata kafića pa je Budimir udarila glavom i leđima o štok i dio staklenih vanjskih vrata, a zatim i u vanjski drveni šank uz vrata, piše Jutarnji. Prenosi SLOBODNA DALMACIJA

Te prijetnje izrečene ispred kafića ‘Gost&Ona’ u srcu metropole, kao i nedolično ponašanje, stajale su sudskog postupka Kačinarija kojeg je nedavno Općinski kazneni sud u Zagrebu osudio na šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje te mora nadoknaditi i 1000 kuna sudskih troškova, dok je odvjetnica upućena u parnicu s postavljenim imovinsko-pravnim zahtjevom.

Kao olakotne okolnosti sud mu je uzeo u obzir njegovu nekažnjavanost pa se takvo ponašanje smatra ekscesom. Dok mu je otegotno ocijenjeno da je djelo počinio kao osoba zrele životne dobi i da je kao takav svjestan značenja i posljedica svojih postupaka.

Kačinari je na suđenju odbacio krivnju opisavši da je 1991. u Preradovićevoj 1 na 1. katu kupio stan, a 1990. je u razizemlju ušao u lokal na istoj adresi. Kada je napravljen povrat imovine kupio sam taj poslovni prostor od 42 m2, a inače sam ga koristio kao zakupac dok je bio u državnom vlasništvu. Te sam 2000. potpisao solemnizirani ugovor s Jasnom C.B., a zbog imovinsko pravnih nerazriješenih odnosa u isti nisam mogao stupiti u posjed. Ne sporim da sam napravio otvor u zidu između mog poslovnog prostora i tog drugog nakon što je iz njega izašao bivši zakupac. Tog 13. siječnja 2017. oko 15 sati došao sam u Preradovićevu 1. i primijetio ljestve koje su bile naslonjene na prazni poslovni prostor Jasne C.B. i još dvoje suvlasnika. Uzeo sam te ljestve i s vrata kafića Gost&Ona svima unutra rekao da ne ulaze u taj prostor jer da čine kazneno djelo – ispričao je u sudnici Kačinari dodavši da je u kafiću oko šanka bilo više ljudi i da su nasrnuli na njega kako bi mu oduzeli ljestve. U pomoć mu je, dodaje, pritekao njegov zaštitar koji je čuvao njegov poslovni prostor dok mu je oštećena odvjetnica također, s ostalima pokušavala oduzeti lojtre.

– Uspio sam lojtre zadržati i otići u svoj poslovni prostor te pozvati policiju. Istina, bilo je povišenih tonova i psovanja, ali ja njoj niti u jednom trenu nisam prijetio. Nisam ju poznavao od ranije niti sam znao da je ona odvjetnica a kamoli u kojem je svojstvu došla. Mene je nakon toga vani napao njezin brat. Tko je ona prvi put sam doznao na ispitivanju u odvjetništvu. Ona mene neistinito tereti kako bi mi se osvetila jer sam podnio prijavu protiv njezina brata koja je odbačena – zaključio je Kačinari.

Sud mu međutim nije povjerovao pogotovo u dijelu gdje tvrdi da ne zna tko je Sandra Budimir, a prethodno ju je nazvao “đavoljom odvjetnicom”, piše Jutarnji.

– Za svoje prijatelje Jasnu C.B.Željku G. i Senku Ž. sam povremeno obavljala konzultantske usluge. Oni su, naime, vlasnici poslovnih prostora u Preradovićevoj 1. koje iznajmljuju, dok su jedan prostor prije desetak godina prodali Kačinariju i njegovoj sestri. U njemu je on držao zlatarnu koja je prije par godina zatvorena a prostor je od tada prazan. Da bi 12. siječnja 2017. Kačinari probio zid iz svog poslovnog prostora u susjedni u vlasništvu troje gore navedenih ljudi, a koji je ispražnjen jer je urar Šola tamo bio bez pravnog osnova pa se okrivljeni htio bespravno proširiti.

Nakon toga je Senka Ž. prijavila provalu i nasilni ulazak, a Jasna B.C. me opunomoćila da sa zaštitarskom tvrtkom Sokol Marić sklopim ugovor o čuvanju objekta. To sam i učinila da se prostor čuva dok se ne zatvori rupa u zidu – prisjetila se odvjetnica Budimir. Ispričala je zatim da je posudila ljestve iz kafića jer je Kačinari isključio struju u poslovnom prostoru pa nisu mogli dignuti električnu roletu.

– Htjeli smo pomoću ljestvi doći do vanjske sklopke i aktivirati rolete. Sjedila sam u kafiću i čekala zaštitare. Okrivljeni je prošao pored lokala i vidio ljestve naslonjene na staklo. Ušao je u kafić i s vrata počeo vikati šta te ljestve rade vani na njegovom poslovnom prostoru. Odgovorila sam mu da taj prostor nije njegov i zamolila ga da se udalji. On je zgrabio ljestve i htio ih odnijeti pa sam mu ih pokušala uzeti. Počeo je vikati da sam đavolja odvjetnica, da će me ubiti i baciti u smeće, u kontejner. Bio je vrlo agresivan. Bojala sam se. Imao je luđački pogled i mislim da je mogao ostvariti prijetnje. Nakon toga me zgrabio za majicu i silovito bacio na ulazna vrata kafića pa sam glavom i leđima udarila u štok i staklena vrata a onda i o vanjski drveni šank odmah uz vrata – ispričala je još odvjetnica Budimir kojoj su u pomoć pritekli zaštitari i konobar.

Kačinari je nakon toga, dodala je, uzeo ljestve i odnio ih sa sobom, a ona je pozvala policiju. Sutradan joj je zbog velikih bolova u leđima, u KBC Sestre Milosrdnice dijagnosticirana kontuzija leđa i glave. I dan danas, nakon četiri godine, ne usudi se proći kraj lokala, a Kačinarija, inače, zna od ranije iz cijele imovinsko-pravne zavrzlame oko tih prostora u Preradovićevoj. Naime, zastupala je četvero suvlasnika u imovinskom sporu koji se vodi pri Gradskom uredu za imovinsko pravne poslove. Otkriva i da je Kačinari i prije pravio probleme suvlasnicima prostora galameći, isključujući struju itd. Na izrečenu kaznu Kačinari je uložio žalbu. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA