Ima i poštenih policajaca: Neki bi poslušali šefa i skočili s 8. kata; COVID potvrde šaljemo na Ustavni sud

Ima i poštenih policajaca: Neki bi poslušali šefa i skočili s 8. kata; COVID potvrde šaljemo na Ustavni sud

Sindikat policijskih službenika oglasio se prvi put u večernjim satima, priopćenje prenosimo u cijelosti;

“Eto kao što to inače biva u našem sustavu uputa za sutrašnji dan došla je mnogima nakon radnog vremena, stoga savjetujemo svima da dođu sutra na vrijeme na posao i upoznaju se s ovom uputom te postupe na traženi način.

Budući da ima načelnika koji prijete našim kolegama suspenzijom ili otkazom ako sutra ne dođu s testom, iako uputu prilikom izdavanja takvih “zapovjedi” nisu ni dobili, molimo da nam isto prijavite i reagirat ćemo jer očito neki načelnici smatraju da je MUP njihova privatna tvrtka i da se mogu ponašati na takav način. To što bi oni poslušali svog šefa da im kaže da skoče s 8. kata i ne bi uopće preispitivati takav zahtjev jer jedino tako mogu i opstati na toj funkciji ne znači da svi moraju funkcionirati na takav način.

Ako vas šefovi ne puste na posao ili ne upoznaju s uputom i ne dozvole da učinite kako se od vas to zahtjeva uputom nazovite 192 i tražite daljnje postupanje policije kako bi imali dokaz da ste došli na posao i kako kasnije ne bi bilo onako kako to šef napiše u izvješću. Razgovori s OKC policije se snimaju pa ćete kasnije imati i dokaz, ako ne daj Bože dođe do kakvog postupka.

Danas ćemo predati Ustavnom sudu RH prijedlog za ocjenu suglasnosti sporne Odluke Stožera civilne zaštite RH s Ustavom RH i zakonom jer smo odvjetničkom društvu TUS & GRŽIĆ dali punomoć o čemu ćemo vas obavijestiti narednom objavom . Stoji u priopćenju.