Milanović o Banožiću: Korumpirani ludonja, treba ga maknuti pod hitno…

Milanović o Banožiću: Korumpirani ludonja, treba ga maknuti pod hitno…

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u subotu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira u prigodi obilježavanja Dana Grada Trogira i zaštitnika Grada Svetog Ivana Trogirskog.

Milanović je nakon sjednice dao izjavu za medije.

Komentirao je pismo premijeru Andreju Plenkoviću.

“Čujem da je rekao da ću ja i tako objaviti to pismo. Takav cinizam i prezir prema istini i pravilima upropaštava Hrvatsku duhovno, materijalno… Civilizacijski mi  nazadujemo.  i civilizacijski. To je pismo načelnika Glavnog stožera ovom njegovom ministru, ovom što radi za Čuljak, a bio je štićenik Čuljka. U pismu ga upozorava, kumi, moli pa i kaže mu da zlostavlja cijeli sustav, da ga strateški mobingira i ugrožava sustav… To je sve lijepo napisano. Taj dokument ima klasifikaciju ograničeno, to nije tajna, ja ga sutra mogu pustiti u javnost, ali sam prije toga htio da to Plenković pročita. Napisao sam u pismu da ga molim da posveti ozbiljnu pozornost, to nije mala stvar. Jedan korumpirani ludonja (Mario Banožić) može napraviti ogromnu štetu i to se trenutno događa”, rekao je Milanović.

“Ministar je doveo biskupe u nezgodnu situaciju. Bili su na Hvaru, premijer je porijeklom od tamo. Banožić je odlukom o potpori vojske predsjedniku zapravo ukinuo dnevnice vojnicima. To je njegova mala osveta. Banožić je predmet za OLAF i treba ga maknuti pod hitno”, rekao je Milanović. Javlja N1

Još jednom je napomenuo da će “za stol sjesti samo s Plenkovićem”.

Komentirajući kreditni rejting Fitcha, Milanović je rekao da je podizanje bilo najavljeno i očekivano zbog bliskog ulaska Hrvatske u eurozonu.

Uskoro više…