Prisjeo im crni humor! Kad su voditeljima ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ rekli da moraju na hitan sastanak, nije im bilo do smijeha. S HRT-a poručili: ‘Opomenuli smo ih, ali sankcija neće biti!‘

Prisjeo im crni humor! Kad su voditeljima ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ rekli da moraju na hitan sastanak, nije im bilo do smijeha. S HRT-a poručili: ‘Opomenuli smo ih, ali sankcija neće biti!‘

Jedna od najklikanijih vijesti dana, uz uhićenje bivše ministrice Gabrijele Žalac, nenamjerni je gaf voditeljskog dvojca Maje Ciglenečki i Ognjena Golubića koji im se jutros nešto prije osam sati dogodio uživo u programu jedne od najdugovječnijih emisija HRT-a ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Vijest objavljuje SLOBODNA DALMACIJA

Reporter Gordan Ćelić na terenu je razgovarao sa Zvonimirom Šostarom, savjetnikom ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Osim o stanju s koronavirusom govorio je i o gripi rekavši da je važno cijepiti se protiv obje bolesti.

– Covid u kombinaciji s gripom sasvim sigurno vodi do Mirogoja, dodao je Šostar na kraju razgovora nakon čega mu se Ćelić zahvalio i obratio voditeljima u zagrebačkom studiju.

– Malo crnog humora, kad smo kod tog Mirogoja. I Nastavni zavod je na tom putu, ali dobro, ovo je bila šala, rekao je kroz smijeh Golubić, a osmijeh na licu imala je i Maja. Voditelj se potom zbunio najavivši uključenje Regine Zubanović iz Splita koju je nazvao krivim imenom – Korina.Nakon što su se kamere ugasile, a situacija iz ‘Dobrog jutra’ preplavila portale, naši nam izvori govore kako Maji i Ognjenu, kad su im rekli da moraju ići na hitan sastanak s čelnicima Prisavlja, uopće nije bilo do smijeha. Shvatili su ozbiljnost svega i nimalo im nije bilo svejedno zbog nenamjernog gafa koji im se dogodio. Tim više što ovo nije prvi put da se emisija u kojoj rade spominje u negativnom kontekstu baš zbog voditeljskih gafova.

Nije svejedno bilo ni voditeljici projekta, dugogodišnjoj televizijskoj urednici Ani Milić, inače supruzi novinara Gorana Milića, i majci Marka Milića, glasnogovornika hrvatske Vlade.

Vodstvo kuće sazvalo je žurni sastanak na kojem je, kažu nam naši izvori, Bruno Kovačević, glavni urednik svih TV kanala, vodio ozbiljan razgovor s Majom i Ognjenom. Na koncu je donesena odluka da ovaj voditeljski dvojac neće biti sankcioniran.

– Nakon sastanka s glavnim urednikom HTV-a Brunom Kovačevićem voditelji DJH Ognjen Golubić i Maja Ciglenečki su usmeno opomenuti, ali neće biti sankcionirani, rekli su nam u službi Komunikacija HRT-a.

Ranije su dodali kako se “ispričavaju gledateljima zbog neumjesnog komentara i neprimjerene reakcije voditelja Ognjena Golubića i Maje Ciglenečki u studiju emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ nakon uključenja uživo Zvonimira Šostara i njegove rečenice da ‘Covid u kombinaciji s gripom vodi do Mirogoja’. Reakcija voditelja nije bila profesionalana s obzirom na trenutak i ozbiljnost situacije u kojoj se Hrvatska nalazi u borbi s Covid pandemijom”, naveli su na HRT-u.

I dok nam Maja Ciglenečki nije željela komentirati jutrošnji nenamjerni gaf, Golubić se u svojoj izjavi za Jutarnji list pokajnički posuo pepelom.

– I Maja i ja svjesni smo ozbiljnosti situacije po pitanju korone. Vjerujte, zadnje smo osobe koje bi se smijale bolesnim ljudima, kao i naporima koje svakodnevno ulažu naši liječnici. Pretpostavljam da sam se nasmijao iskoristivši smijeh kao neku vrstu obrane od loših vijesti kojima smo svakoga dana bombardirani. No to nije opravdanje za to što sam se nasmijao. Jedino što sad mogu učiniti jest da se još jednom iskreno ispričam našim gledateljima, rekao je Golubić. Vijest je na izvornom LINKU

DEMOS MEDIA