Milanović: Pala Gabika, Plenkovićev kadar…

Milanović: Pala Gabika, Plenkovićev kadar…

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović jutros je otvorio 6. natjecanje tjelesne spremnosti „Izazov tjelesne spremnosti – VIRIBUS UNITIS”. 

Natjecanje se odvija u vojarni “1. Hrvatski gardijski zbor” na Tuškanac.

Milanović se uvodno obratio sudionicima, zaželjevši im uspješno natjecanje bez ozljeda.

U izjavi novinarima rekao je da je kao premijer svaki dan dolazio ovamo, ali da prihvaća starenje pa se ne forsira.

Komentirao je uhićenje bivše ministrice Gabrijele Žalac. Javlja HRT

– Pala Gabika! Plenkovićev kadar. Naravno, to je samo hapšenje, odnosno uhićenje, ali očito je to bilo praćeno detaljno i nadam se u interesu povjerenja u sustav da će biti brzo završeno, u smislu optužnice ili ne. Ne znam, za razliku od slučajeva Slovenska, gdje još čekamo optužnicu, rekao je Milanović.

– Dale, gospođa Žalac, Plenkovićev mladi kadar. To je taj zeleni kadar, zeleni po iskustvu, a po moralu tamnijih boja. Ima ih još, dodao je.

– To je politički kadar Andreja Plenkovića, i sorry, to nije prvi put, to je Bog te pitaj već koji put, rekao je također.

Milanović je rekao i da nije ni znao da je Žalac članica Predsjedništva HDZ-a.

– To je opet njegov izbor. Super mu je izbor, dodao je.

Milanović je rekao da u njegovoj vladi nitko nije otišao zbog takvih stvari.

– Bio je jedan slučaj, o kojem imam svoje mišljenje, u Poreznoj upravi. Smatram da je to bila egzekucija jedne osobe koja ništa osobno nije uzela. I dan-danas imam ogromne nedoumice oko toga, ali to je jedan jedini slučaj, rekao je.

O nestalima: “Vučić mulja, to će biti istjerano na čistinu”

Upitan o nestalima iz Domovinskog rata, Milanović je rekao da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “mulja” te da nije u poziciji da pregovara s nama.

– Tu neće biti pregovora, to će se ili riješiti, ili se neće ništa riješiti. Ako Srbija želi u EU, to mora riješiti. Zahtjevi koje postavljamo pred Srbiju su minimalni. Pogledajte što Bugari rade Makedoncima, iživljavaju se nad njima. Hrvatska igra džentlementski, ali da će 2000 ljudi za koje znamo da su ubijeni, zakopani u Hrvatskoj i prebačeni u Srbiju prije dolaska UNPROFOR-a, da će ostati na ovome, neće. To će biti istjerano na čistinu, poručio je predsjednik.