Gabrijela Žalac ide u Remetinac…

Gabrijela Žalac ide u Remetinac…

Na Županijskom sudu u Zagrebu sudac istrage upravo je odredio istražni zatvor za bivšu HDZ-ovu ministricu Gabrijelu Žalac. Osim Žalac, u istražni će zatvor na mjesec dana i njeni suosumnjičenici u aferi Softver.

Sud je odlučio da Žalac mora ostati u istražnom zatvoru dok ne budu ispitani svi svjedoci, a kako Telegram doznaje, ukupno ih je 47. Ispitivanje svjedoka u Remetincu će čekati i poduzetnici Mladen Šimunac i Marko Jukić.

I ravnatelj SAFU ostaje u istražnom zatvoru

Ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, osim zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ostaje u istražnom zatvoru kako ne bi ponovio kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret. Naime, još je uvijek ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU), a sumnja se da je zlorabio svoju poziciju na njenom čelu.

Danas je u 15 sati počelo sudsko ročište na kojem se odlučivalo o zahtjevu EU tužitelja da se Žalac i suokrivljenima odredi istražni zatvor. Da će istražni zatvor biti tražen bilo je jasno već jučer jer ni ona niti ostali osumnjičenici nakon ispitivanja u sjedištu tužiteljstva nisu pušteni na slobodu. Doznaje TELEGRAM