Odlučeno kako će izgledati Kolona sjećanja u Vukovaru, slijedom uputa epidemiologa: “Na razmak će paziti COVID redari”

Odlučeno kako će izgledati Kolona sjećanja u Vukovaru, slijedom uputa epidemiologa: “Na razmak će paziti COVID redari”

U Ministarstvu branitelja završila je sjednica Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj, na kojoj se odlučilo o epidemiološkom okviru pod kojim će se održati ovogodišnja Kolona sjećanja.

Iz Ministarstva pozivaju da, bez obzira na veliki interes oko velike obljetnice, građani ostanu u svojim kućama. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava apelirao je na građane da svojim ponašanjem doprinesu da epidemija ne dominira obljetnicom.

Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš otkriva kako će se organizirati Kolona sjećanja za one građane koji ipak odluče doći u Vukovar.

”Uz nedvosmisleni poziv ministra branitelja da tko god može ostane u svojim domovima i tako oda počast žrtvama, treba reći da je ministar Tomo Medved rekao da oni koji dolaze vode računa o svim epidemiološkim mjerama koje su i inače propisane, ali i kako Ministarstvo ni država neće organizirati javni prijevoz prema Vukovaru kao ni smještaj niti obroke.

Krunoslav Capak je pak poručio da će, ako netko dolazi u Vukovar i pokušava tamo doći organiziranim prijevozom u privatnom aranžmanu, te osobe morati napraviti popis putnika i od njih tražiti COVID potvrdu ili negativni test. Isto tako, evidenciju će se voditi i u aranžmanima gdje će te osobe spavati.

Što se tiče Kolone sjećanja, s obzirom na to da je ona duga nekoliko kilometara, Capak ne vidi problema u tome da se ona održi dokle god postoji razmak. Na razmak će paziti COVID redari”, izvijestio je Dino Goleš. Javlja dnevnik.hr