BEZ SVOGA KROVA – Osmeročlanoj obitelji Maleta nakon požara treba smještaj

BEZ SVOGA KROVA – Osmeročlanoj obitelji Maleta nakon požara treba smještaj

Nakon požara Ana i Stjepan sa šestero djece smjestili su se kod kumova, koji imaju troje djeceKLOKOČEVCI – Obitelj Maleta iz Klokočevaca nakon požara prije tjedan dana, kada im je vatrena stihija potpuno uništila kuću i odnijela sve osim života, smjestila se kod kumova u istom naselju u općini Đurđenovac. Javlja GLAS SLAVONIJE

Tako, uz kumove i njihovo troje djece, žive supružnici Ana i Stjepan Maleta te djeca – najstariji, 17-godišnji, Dorijan, devetogodišnje blizanke Maja i Lana, osmogodišnji Miroslav, petogodišnja Valentina i najmlađi, Patrik, kojemu je godina i osam mjeseci. Međusobno se tješe i hrabre.

– Jako nam je teško. Ovdje je prevelika gužva. Odraslih je petero, a djece osmero. Skučeno je. Nitko nema svoj mir. Djeci je najteže. Vani je hladno, pa se moraju unutra igrati. Planirali smo ostati dva-tri dana, ali se otegnulo. Tako je kako je, no nećemo moći dugo izdržati. Četvero djece ide u školu, najstariji, Dorijan, u drugi razred srednje škole u Đurđenovcu, a blizanke i jedan sin u drugi razred. Trenutačno ne idu u školu, nemaju knjige, a trebaju se oporaviti i od šoka – govori 36-godišnja Ana. Preživljavaju od pomoći mještana Klokočevaca i dobročinitelja, koji su se javili odmah nakon požara i dopremili odjeću i obuću. Humanitarnu pomoć među prvima je dostavilo i Gradsko društvo Crvenog križa Našice. Osim hrane i higijenskih potrepština, ono što im je sada najpotrebnije jest smještaj, da budu sami i da počnu opet normalno funkcionirati.

– Odjeće i obuće imamo dovoljno, čak i previše. Potrebni su nam hrana i higijenske potrepštine, ali najviše kuća ili stan gdje bismo živjeli dok ne sagradimo našu novu kuću. Sagradit ćemo je na mjestu stare, koju ćemo srušiti – objašnjava Ana, koja je nezaposlena sezonska radnica, kao i njezin suprug Stjepan (56). Osmeročlana obitelj Maleta živi od dječjeg doplatka i socijalne pomoći.

Obitelj je nedavno posjetio požeški biskup Antun Škvorčević sa suradnicima. Supružnicima je biskup uručio novčanu pomoć, a djeci prigodne darove. Biskup je, kaže Ana, izrazio spremnost da se Požeška biskupija uključi u gradnju novog doma.

Višečlana obitelj u teškoj je situaciji te joj je potrebna pomoć nesebičnih ljudi. Ako ste voljni pomoći, možete nazvati Anu Maleta na broj mobitela 098/163-6720 ili pomoć dostaviti osobno na adresu: Braće Radića 25, Klokočevci. Novac možete uplatiti na žiroračun sina Dorijana Malete u Addiko banci, IBAN: HR1325000093207548684.

Obitelj apelira na dobre ljude da joj uplate novčanu pomoć kako bi mogla kupiti hranu, knjige i školski pribor, ali i građevni materijal za novu kuću.

Snježana Fridl Vijest je na LINKu

DEMOS MEDIA