Splićanin prijavio novog direktora Nasada i parkova: ‘Šta ti misliš da si jači od mene?’

Splićanin prijavio novog direktora Nasada i parkova: ‘Šta ti misliš da si jači od mene?’

Do sukoba je došlo u prostorijama tvrtke na sastanku oko spora za 1500 četvornih metara zemljišta na atraktivnoj lokaciji Spinut u Splitu

Prva policijska postaja jučer je zaprimila prijavu protiv Siniše Gašparevića, novog direktora Parkova i nasada. Prijavio ga je Martonio Paleka, koji je s majkom stigao u prostorije tvrtke na sastanak oko parcele zemlje od 1500 kvadrata, piše Dalmatinski portal. 

“Pozvani smo kao na strijeljanje. Riječ je o posjedu koji oni svojataju. Direktor je prijetio da će nam uzeti kuću i stan. Prijavio sam ga policiji”, kaže Paleka. 

Tvrdi da je direktor nasrnuo na njega, ali se njegova majka ispriječila između njih pa nije došlo do fizičkog kontakta. U policiji su potvrdili da su primili prijavu, a direktor Gašparević kaže da nikome nije prijetio, niti da je ikoga napao. 

“Stranka je pozvana na razgovor zbog toga što je ogradio 1500 kvadrata zemlje Parkova i nasada. Rekli smo mu da teren oslobodi ili ćemo ga tužiti. On je tražio nagodbu i trećinu zemlje. Na silu je htio dobiti 500 kvadrata našeg terena. Nikome nisam prijetio. Samo sam mu kazao da bude pametan jer će parnicu 100 posto izgubiti. Tužit ćemo i za naknadu štete pa sam mu rekao da može izgubiti kuću i stan”, izjavio je Gašparević.

Dodao je i da je Paleka dobacio: “Šta ti misliš da si jači od mene”, da je bilo i svjedoka te da ga policija nije zvala.

Tvrtka Parkovi i nasadi o svemu je objavila: 

“Dana 4. studenog obitelj Paleka pozvana je u društvo Parkovi i nasadi. Obitelj Paleka se protupravno nalazi u posjedu više od 1.500 metara četvornih zemljišta na atraktivnoj lokaciji Spinut u Splitu. Naša namjera je bila mirno rješavanje spora. Zahtijevali su nagodbu po kojoj bi oni dobili trećinu zemljišta, odnosno, 500 metara četvornih koje su u stvarnom vlasništvu društva Parkovi i nasadi”. Prenosi RTL