‘Idem kod Pape, strepim da Banožić i njegovu ostavku ne zatraži. Ja možda jesam za psihijatriju, ali za šefa klinike‘

‘Idem kod Pape, strepim da Banožić i njegovu ostavku ne zatraži. Ja možda jesam za psihijatriju, ali za šefa klinike‘

Predjednik Milanović u Gospiću je opet komentirao sukob s ministrom obrane

redsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 29. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade “Vukovi“ i ustrojavanja Motorizirane bojne ‘Vukovi’ u Gospiću.

– Nemojte me ništa pitati o Banožiću, u ovoj igri više ne sudjeluje. Premijer ima problem. Njegov ministar je u sukobu s Hranjem, to je ozbiljna stvar – izjavio je Milanović.

– Idem kod Svetog Oca za dva tjedna i strepim da Banožić i njegovu ostavku ne zatraži – dodao je. – Ja možda jesam za psihijatriju, ali za šefa klinike – rekao je Milanović odgovorivši Banožiću koji je ovog tjedna rekao da je ‘Milanović za psihijatriju’.

Milanović je komentirao pismo koje je danas objavljeno, a u kojem se obratio premijeru Andreju Plenkoviću u vezi ministra Banožića.

– Čitajte naslove, upozoravam premijera da je potrebno biti ozbiljan i da odgovaraš. Njegov čovjek, čovjek radi nered od prvog dana. Vidjeli ste danas vojarnu. Ovo je Černobil. Ovo izgleda kao da je bila ovdje radijacija – smatra Milanović. Prenosi Jutarnji list

Problemi s uvjetima u kojima vojska radi

Milanović kaže i da stanje objekata koje koristi vojska pokazuje “jedan kriminalni nemar”.

“Gdje je novac za raketna sredstva i granate? … Tu bih stao jer su to pitanja na koja će odgovor morati dati premijer. To ne može ni Medved, ministar ne postoji. U Požegi krov nisu zamijenili nakon one tuče. Kad treba nekog zaposliti iz HDZ-a, sve funkcionira u hranidbenom lancu”, govori.

“Ovo što radim pred medijima je pokazatelj koliko je to postalo urgentno. I što se poduzima? Ništa, hladna sociopatska reakcija… Tako se dobivaju izbori kod njega u Vinkovcima. Svaka čast Vinkovicima, u Zagreb uvijek šalju najgore”, kaže predsjednik.

“Nadam se da Rafale nećemo dobiti na klocnama bez goriva”, govori predsjednik.

“Totalni nemar, i to čovjeka koji je bio ministar državne imovine. U ime Oca i Sina…”, govori predsjednik.

“Ministar je bio pozvan, otišao je na N1, to mu je bilo važnije. Je li zatražio ostavku Svetog oca? Nije. Pozovite ga sutra, možda zatraži”, odgovara na pitanje je li ministar danas bio pozvan u Gospić.

“Ovdje dovesti nekog Amerikanca ili Nijemca? Mene je stid. Nemar. Ali se zato puše cigare od sto dolara… Ne postaje se tako gospodin”, kaže.

“Kak da vam velim? Da se skuliram? Dobro skulirat ću se, gdje uči te fore, na internetu?”, govori o premijerovoj poruci da se skulira do 9. studenog.

“S generalima se razgovara hijerarhijski, nikada bez višeg nadređenog. Ja mogu sad pozvati nekog generala, ali uvijek je prisutan Hranj. Vojska funkcionira po principu hijerarhije i stege, ili ne funkcionira”, govori Milanović.

Bosna i Hercegovina

“Nisu na rubu sukoba, oni nemaju ‘leba da jedu, mogu se samo kestenima gađati. Dodik je ponekad neobuzdan, ali s njim se dogovorimo za 10 minuta, i to ne o podjeli Bosne”, govori Milanović.

“Imat ćemo nesporazuma, ali ajdemo vidjeti što možemo napraviti u BiH da ostane čitava”, kaže predsjednik dodajući da svaka strana mora imati nekog kome vjeruje, a s druge strane nekoga kome ne baš potpuno ne vjeruje. Prenosi N1