Milanović na Pantovčaku uručio činove kadetima, Banožića nije ni pozvao na svečani prijem…

Milanović na Pantovčaku uručio činove kadetima, Banožića nije ni pozvao na svečani prijem…

Zoran Milanović na Pantovčaku je organizirao prijam u povodu uručenja činova, časničkih bodeža i rješenja o prijemu u djelatnu vojnu službu te rasporeda na dužnost za kadete 14. i 15. naraštaja koji su uspješno obranili završne radove. 

– Prije trideset godina jako mali broj hrabrih ljudi, u početku bez naoružanja, kasnije s malo naoružanja obranilo je Hrvatsku i zato ih i zovemo branitelji. Hrvatska je obranjena. Vi ste nasljednici tih ljudi. Ti ljudi su neki od najhrabrijih i najvažnijih pripadnika našeg naroda u povijesti, koja je duga – poručio im je Milanović. – poručio je Milanović kadetima.

Mario Banožić nije došao na prijam, a kako javlja N1, Milanović ga nije ni pozvao, što je presedan, a pored njega je cijelo vrijeme stajao Robert Hranj. Na pitanje zašto se svečanost održava na Pantovčaku, a ne na Hrvatskom vojnom učilištu iz Ureda predsjednika poručuju da je to tako zato što je predsjednik Milanović tako odlučio. To je inače prvi put da se ova svečanost organizira na Pantovčaku.

Činove i časničke bodeže kadetima je uručio predsjednik Milanović, uz načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Roberta Hranja i zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta general-pukovnika Matu Pađena, a primili su sljedeći kadeti: Livio Dužić, Ivan Mihaljević, Jakov Knežević, Matej Moric, Mate Roglić, Vid Števinović, Ivan Krajnović, Marko Krmpotić, Luka Vlahović, Igor Hegediš, Gabriel Šimunić, Matej Tadić, Ante Žura, Anamarija Čvrk, Domagoj Vuković, Pere Križan, Danijel Radovac i Zvonimir Soldo. prenose 24sata