Makarski gradonačelnik proziva Novak Srzić: Ugovorila je aplikaciju za 80 tisuća eura; Ona uzvraća: Samo trača, laže i služi se prljavim igrama, a znam koji mu je cilj…

Makarski gradonačelnik proziva Novak Srzić: Ugovorila je aplikaciju za 80 tisuća eura; Ona uzvraća: Samo trača, laže i služi se prljavim igrama, a znam koji mu je cilj…

Grad Makarska dobio je novu pročelnicu za financije i proračun, i to je Ivana Kraljević Radalj, koja je nakon testiranja i bodovanja od strane Povjerenstva izabrana kao najbolji kandidat, što je na konferenciji za novinare kazao gradonačelnik Zoran Paunović.

Na konferenciji se govorilo o TZ-u Makarska i izvidima koje provode Ministarstvo turizma i Županijsko državno odvjetništvo u Splitu u suradnji s policijskim službenicima PU splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije, Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Vijest donosi SLOBODNA DALMACIJA

DOVRŠENA ANALIZA

– U TZ-u Makarska se paralelno vode tri nadzora, rezultati dva nadzora su poznati i čekamo još rezultat od ŽDO-a i MUP-a. Prema izvješću Ministarstva turizma, a koje je uglavnom pozitivno, imamo dva manja nedostatka koja trebamo otkloniti. Prvi je usklađivanje Poslovnika o radu Skupštine sa Zakonom, za što je dan rok od 60 dana.

Drugi nedostatak se odnosi na objavu na mrežnim stranicama TZ-a Makarska o godišnjem programu rada i tu je također dan rok od 60 dana da se ispravi nedostatak. Također sam naručio poslovnu analizu, koja je upravo dovršena, a koja je bila vezana uz novčane tijekove za razdoblje od 2019. do 2020. Istaknuo bih analize koje se odnose na Božićni grad i Crafting, gdje je evidentno da je TZ na sebe preuzimao neke troškove koje nije trebao preuzimati – kazao je Paunović, dodavši da su se ti troškovi trebali dati poslovnim subjektima koji su se javljali na natječaj i koji su ostvarivali prihode na osnovi tih projekata.

‘SVE PO ZAKONU’

Istrage u TZ-u Makarska, kao i aplikaciju poljske tvrtke koja je trebala koštati 80 tisuća eura, komentirala nam je Hloverka Novak-Srzić, bivša direktorica TZ-a Makarska, koja iznosi optužbe na račun gradonačelnika Paunovića.

– Otkako se ustoličio, mene je prozivao više puta. Od početka mandata, on samo insinuira, trača i laže, a jedna od laži je bila i kada je rekao da nema novca za sufinanciranje udžbenika makarskim srednjoškolcima jer je, kako je tvrdio, novac potrošen na kampanju HDZ-a. Osim toga, lagao je i da sam ja otišla u mirovinu 1. srpnja, a nisam nego 13. kolovoza. Turistička zajednica Makarska je za vrijeme mog mandata radila i poslovala uzorno i prema svim mogućim zakonima.

Gradonačelnika, koji se samoprozvao direktorom TZ-a Makarska, samo bih upitala koliko je dobio novca za organizaciju Dalmacija Wine Expoa, koji se za vrijeme života organizatora Milana Ožića održavao u Makarskoj, dok ga je on, uz novčanu potporu Grada, TZ-a Makarska i županijskog TZ-a, fino preselio u Split ne bi li zaradio više novca.

Što se tiče ugovora od 80 tisuća eura koji je TZ Makarska potpisao s poljskom tvrtkom, tu nema nikakvih nepravilnosti jer je riječ o tvrtki koja je radila za Valamar hotele i bila je naša referenca. Od 80 tisuća eura, aplikacija je koštala 14 tisuća eura, a ostatak se odnosi na njezino godišnje održavanje i na izradu velikog multimedijalnog stola u infocentru TZ-a Makarska. Sve su to iznosi koji su normalni na tržištu – kazuje Novak-Srzić.

– Umjesto da se gradonačelnik počne baviti projektima, on samo proziva svoje prethodnike. I nisam mu ja meta, već preko mene želi srušiti Turističko vijeće koje je HDZ-ovo ne bi li politički osigurao TZ i zato se služi prljavim igrama – kazala je Novak-Srzić. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA