Neslužbeno – više od 4.500 novih zaraženih u Hrvatskoj, za 1.000 više od prošle subote

Neslužbeno – više od 4.500 novih zaraženih u Hrvatskoj, za 1.000 više od prošle subote

U Hrvatskoj danas prema neslužbenim podacima više od 4,5 tisuća novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je tisuću više od prošle subote .Javlja HRTV

Prema jučerašnjim podacima, s virusom je preminulo 26 osoba. Raste i broj pacijenata na bolničkom liječenju, kojih je 1311, kao i onih na respiratoru – 171.

Novinari HRT-a svjedočili su dramatičnoj noći s četvrtka na petak na COVID odjelu u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. Žena (23), koja je morala na hitni porođaj, na respiratoru je. U jedinici intenzivnog liječnja mjesta više nema. Bojazan liječnika da neće moći zbrinuti sve pacijente sve je veći.

Ohrabruje rast zanimanja za cijepljenje. Na Velesajmu od utorka – novi punkt za drive-in testiranje u Zagrebu

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) Dr. Andrija Štampar uspostavlja novi punkt za drive-in testiranje na covid-19 u Zagrebu, koji će biti smješten na Velesajmu te će početi s radom već od 2. studenog. Prostor za testiranje bit će smješten na ulazu Zapad 2 i odvojen od ostalih sadržaja, priopćeno je iz NZJZ.

Građani će se tu moći testirati sedam dana u tjednu, od 10 do 13 sati, pri čemu će se testiranje provoditi samo temeljem uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite i isključivo uz prethodno online naručivanje.

COVID potvrde u drugim državama

Iz Nacionalnog stožera poručuju da prate kako se COVID potvrde primjenjuju u drugim državama.

– Ekstenzivno, njihova primjena može podići razinu cijepljenja 1-2%, međutim pitanje je onda kakvu ćete socijalnu cijenu oko toga platiti, kazao je Davor Božinović, načelnik Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu RH. 

Ravnatelj Klinike za plućne bolesti Jordanovac akademik Miroslav Samaržija u Dnevniku HTV-a zauzeo se za uvođenje obveznih COVID potvrda. Smatra da bi to pomoglo u prevenciji, zaštiti, ali i edukaciji. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA