Herman priznao gdje je HDZ pogriješio s Filipovićem i komentirao teze o sebi kao nametnutom kandidatu

Herman priznao gdje je HDZ pogriješio s Filipovićem i komentirao teze o sebi kao nametnutom kandidatu

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman progovorio je za Novi list o stanju u stranci u kojoj su u tijeku unutarstranački izbori, te u situaciji u glavnom gradu u kojem je HDZ nakon deset godina ponovo u oporbi. Prenosi ZAGREB INFO.

“Našu kampanju smo vodili aflrmativno i pozitivno, uz nove političke programe za Grad Zagreb. Mislim daje to osnovni razlog pobjede. Ovo je bila timska pobjeda i poruka da samo zajedno možemo poboljšati zagrebački HDZ. Vjerujem da se članovima posebno svidjelo to da se nismo dali navući na prljavu kampanju koju su nam nametali, kao ni na medijska sučeljavanja izvan naše zajednice. Ponosan sam na svoj tim da nismo u kampanji izrekli nijednu jedinu negativnu riječ o suprotnom taboru. Ljudi su prepoznali upravo tim koji može donijeti boljitak HDZ-u, ali koji i štiti dostojanstvo svih članova naše stranke”, rekao je o pobjedi na izborima .

Priznao je da je u HDZ-u proveo 25 godina.

“Da se ne ponavljam previše jer to sam već puno puta navodio, nema stranačke stepenice koju nisam prošao, a odgovornost za vođenje zagrebačkog HDZ-a preuzeo sam tek 2020. godine, 20 godina nakon svoje prve upravljačke funkcije u stranci”, objasnio je tezu o njemu kao ‘nametnutom kandidatu’.

Komentirao je i Davora Filipovića.

“Davor Filipović je kao mlad čovjek, novo lice, vrhunski ekonomski stručnjak i sveučilišni profesor bio dobar kandidat za gradonačelnika. Mogao bih se s vama jedino složiti da je malo kasnije predstavljen javnosti. I u uvjetima sveopćih napada na njega dobio je 32.151 glasova ili 13.673 glasa više nego naš kandidat na prethodnim izborima 2017. godine. I još nešto: HDZ je u odnosu na prijašnje razdoblje postao druga stranka u Zagrebu, prestigli smo SDP, a prva od centra nadesno. S obzirom na naš sve prepoznatljiviji angažman, mogu najaviti da ćemo spremni dočekati lokalne izbore za Zagreb, kada god oni bili”, rekao je o Filipoviću. Više na LINKU

DEMOS MEDIA