Zagrebačkim studentima s invaliditetom ipak se neće smanjivati stipendije: ‘Presretna sam što je prevladao razum’

Zagrebačkim studentima s invaliditetom ipak se neće smanjivati stipendije: ‘Presretna sam što je prevladao razum’

Grad Zagreb odustao je od prijedloga kojim bi se smanjile stipendije studentima s invaliditetom. Time su planirali postići godišnju uštedu od oko 300 tisuća kuna, no ova kontroverzna ideja ipak neće biti pretočena u djelo, doznaje Nova TV.

“Stipendijski programi Grada Zagreba u onom obliku u kojem ćemo ih uputiti u Gradsku skupštinu – imat će iste iznose, za učenike to je 2700 kuna, a za studente 3800 kuna. To su iznosi kakvi su bili i do sada”, poručila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

Otkrila je da su presudili prijedlozi tijekom jednomjesečne javne rasprave.

“Javna rasprava za nas nije ‘pro forma’ nego doista prostor demokratskog djelovanja gdje se može odvagnuti sve argumente i poboljšati prijedloge i mi smo smatrali da je fer i uključivo onda uvažiti prijedloge koje dolaze od ciljanih skupina”, kaže Dolenec.

Studentica Laura S. boluje od cerebralne paralize, a činjenica da je gotovo ostala bez stipendije ju je jako pogodila.

“Mnogi kad vide nas misle da od nas neće biti nikad ništa, a ustvari mi smo normalne osobe koje imaju svoje ciljeve i ne odustajemo baš tako lako od njih”, izjavila je Laura u Dnevniku i dodaje da se na njima najmanje treba štedjeti, a umjesto da ih vlast potiče, oni ih sputavaju. Javlja ZAGREB INFO a vijest je na izvornom LINKU

DEMOS MEDIA