UTJECAT ĆE NA PUNO VOZAČA Liječnici ljuti na MUP zbog novog zakona

UTJECAT ĆE NA PUNO VOZAČA Liječnici ljuti na MUP zbog novog zakona

Liječnici će prijaviti policiji ako imate tlak, dijabetes, išijas ili pijete tablete za smirenje. A onda bi vam mogli zabraniti vožnju…Vijest prenosi eMEDJIMURJE.COM

MUP je ovog ljeta na javno savjetovanje uputio Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZPSC), prema kojemu obiteljski liječnici moraju prijaviti policiji sve pacijente vozače koji zbog zdravstvenog stanja nisu sposobni za upravljanje vozilom.

Javno savjetovanje sad je završeno, a obiteljski liječnici bijesni su jer MUP nije prihvatio njihove primjedbe.

Predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KOHOM) Nataša Ban Toskić za Index je rekla da se striktno protive tom zakonu i da su ogorčeni jer su jučer vidjeli da ni jedna njihova primjedba nije uvažena i prihvaćena.

“MUP je odbio sve primjedbe, jučer smo vidjeli odgovore na sve primjedbe liječnika obiteljske medicine na savjetovanju. U odgovorima predlagatelja zakona nismo uočili ništa novo, nikakav argument, nikakvo shvatljivo obrazloženje zašto se odbijaju naše primjedbe. Čini se da su kopirali svoje teze iz prijedloga izmjena, koje su neshvatljive, paušalne, ne dotiču se medicinske struke”, istaknula je dr. Ban Toskić za Index.

Kaže da se u odgovorima na primjedbe liječnika u nekoliko navrata spominje da su konzultirani KOHOM i Hrvatska liječnička komora, pa dodaje da to nije točno. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA