OD SRIJEDE DO PETKA OČEKUJTE IZNENADNU BUKU: Piloti MORH-a mogli bi probiti zvučni zid i to u nekoliko navrata

OD SRIJEDE DO PETKA OČEKUJTE IZNENADNU BUKU: Piloti MORH-a mogli bi probiti zvučni zid i to u nekoliko navrata

Kako javljaju iz Ministarstva obrane, od srijede do petka provode se redovite letačke aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Iste će se odviti u periodu od 10 do 16 sati dok će se recimo probni letovi na podzvučnim brzinama u vremenu od 10 do 12 sati odvijati u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.

Nakon probnih letova u privremenoj zoni probnih letova “Čazma”, provodit će se zadnja faza ispitivanje aviona u vremenu od 12 do 16 sati tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Riječ je o redovitim, planiranim zadaćama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva gdje će letačke aktivnosti provoditi piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila. “Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”, zaključuju. Prenosi ZAGREB.INFO

DEMOS MEDIA