U Hrvatskoj 1741 novi slučaj zaraze koronavirusom…

U Hrvatskoj 1741 novi slučaj zaraze koronavirusom…

Kako HTV neslužbeno doznaje,  u Hrvatskoj je danas zabilježen 1741 novi slučaj zaraze koronavirusom. Uskoro se očekuje i službeno priopćenje Stožera civilne zaštite RH.

U Zagrebu i Rijeci jučer je počelo cijepljenje trećom dozom. Na Zagrebačkom velesajmu treći se put cijepilo malo više od 200 građana. Jučer smo imali 300 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Umrlo je još 11 ljudi. Načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović još jedanput pozvao je ljude da se cijepe i vjeruju znanosti.

– Mi svjedočimo posljednjih dana povećanom broju novozaraženih. To automatski znači da će biti veći broj hospitaliziranih, jedini pravi način obrane od hospitalizacije je cijepljenje, rekao je Davor Božinović, načelnik Stožera civilne zaštite.

– Oko 22 posto novooboljelih školska su djeca. Možemo očekivati i dalje relativno blagi porast u odnosu na prethodne tjedne. Nama se porast broja novooboljelih ipak usporava, on je sad na nivou 7 posto, rekla je Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

Komentirala je i cijepljenje trećom dozom.

– S današnjim danom broj cijepljenih prešao je tisuću. Priprema se cijepljenje za domove i bolnice, to će biti princip cijepljenja kakav smo imali na početku prve faze, odnosno u samim domovima ili zdravstvenim ustanovama, zaključuje.