ANTON KLIMAN, novi-stari predsjednik istarskog HDZ-a: “Uz jaki HDZ i naklonjenost Andreja Plenkovića, NAJBOLJE VRIJEME ZA ISTRU TEK DOLAZI”

ANTON KLIMAN, novi-stari predsjednik istarskog HDZ-a: “Uz jaki HDZ i naklonjenost Andreja Plenkovića, NAJBOLJE VRIJEME ZA ISTRU TEK DOLAZI”

Mislim da nikad u povijesti HDZ nije bio bliže istarskom biraču nego što je to sada slučaj. Polako izlazimo iz bazena naših birača i ulazimo u tuđe prostore, dobrim dijelom oslobođenje uslijed pada IDS-a. To osjetim i u to se uvjeravam kroz svakodnevni kontakt s ljudima po cijelom Poluotoku, kazao je Kliman. Od svih članova HDZ-a koji su izašli na unutarstranačke izbore u Istri, stari-novi predsjednik ovdašnje organizacije Anton Kliman dobio je podršku njih čak 77 posto. Vjerojatno se radi o jednom od rekorda koji je ostvario neki od županijskih čelnika nacionalno vodeće stranke. Saborski zastupnik Anton Kliman ne skriva golemo zadovoljstvo postignutim rezultatima. Javlja GLAS ISTRE

– Osvojili ste priličan broj glasova. Čak 811. Vaša prva protukandidatkinja Suzana Tomičić osvojila je 169, a Tatjana Tomaić 72 glasa.

– Zadovoljan sam, naravno. Ovo je rezultat koji sam priželjkivao. Moram priznati da su kolegice bile korektne, nadmetali smo se idejama. To je veličina HDZ-a. Nema ničeg unaprijed pripremljenog.

– Prošli su i svi ostali vaši kandidati.

– Ne bih baš rekao da su to moji kandidati. Možda zvuči malo pregrubo. Ali da su to ljudi iz mog tima, to da. Zajedno smo, uzduž i poprijeko, prošli cijelu Istru. Novi potpredsjednik je Mario Bratulić, načelnik Svetog Petra u Šumi, čovjek o kojem se sve zna. Naš, pravi, istarski HDZ-ovac. Dobio je 772 glasa. Bratulićeva uloga je značajna. On je i posebni savjetnik ministrice poljoprivrede, vrhunski stručnjak. Glasnik je onoga što će se događati kroz to ministarstvo. Njegova znanja i informacije dobro će doći ljudima u poljoprivredi da se mogu pripremiti za EU fondove, nova zakonska rješenja, promjene na tržištu… Mario je jak i pouzdan stranački čovjek. Vijest objavljena na LINKU

DEMOS MEDIA