Milijan Brkić osnovao tvrtku: Doznali smo pojedinosti i tko mu je direktor

Milijan Brkić osnovao tvrtku: Doznali smo pojedinosti i tko mu je direktor

Nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija osnovao je tvrtku

Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem. Doznaje Jutarnji list

Tvrtku je osnovao na zagrebačkoj adresi na kojoj je i prijavljen. Direktor tvrtke je Božo Krmek, koji je direktor i u tvrtki Powerplay Advisory d.o.o. u vlasništvu Višeslava Vukojevića, sina nekadašnjeg ustavnog suca Vice Vukojevića i poslovnog partnera Zorana Gopca, koji je s Brkićem također u prijateljskim odnosima. Lani su mediji pisali kako se Brkić zaposlio upravo u toj tvrtki.

Pokušali smo provjeriti je li Brkić otišao iz ove tvrtke i čime se planira baviti njegova nova firma, ali nije odgovarao na pozive ni poruke.

Svoju prvu firmu Brkić je osnovao 2. rujna ove godine, a registrirana je za cijeli niz djelatnosti s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna.

Vukojevićeva je firma osnovana je 2018. godine i registrirana je također za savjetničke i konzultantske usluge, a lani je imala prijavljena dva zaposlenika i u njoj je Božo Krmek direktor, a povezan je s još pet pravnih subjekata. Ta tvrtka je 2020. godine prijavila 1,3 milijuna kuna prihoda te dobit od 353,9 tisuća kuna, a dva zaposlena, prema podacima s poslovnih servisa, imala su prosječnu plaću od 8132 kune.

Podsjetimo, Milijan Brkić doživio je poraz na unutarstranačkim izborima na kojima se kandidirao za mjesto potpredsjednika HDZ-a, a na parlamentarnim izborima nije bio na listi HDZ-a.

Direktor u njegovoj novoj firmi Krmek bio je, podsjetimo, 2017. godine direktor i u firmi Sport B, a o kojoj se pisalo kad je 2017. dobila koncesiju za najatraktivniju jadransku plažu, Zlatni rat na Braču, od koje je njezin tadašnji vlasnik Davor Matijević nakon brojnih medijskih napisa odustao.