Policija otkrila i privela glavnu dilersku organizaciju u županiji

Policija otkrila i privela glavnu dilersku organizaciju u županiji

Bjelovarsko – bilogorska policija na današnjoj konferenciji za medije pohvalila se razbijanjem glavne dilerske ekipe na području županije. Javlja BJELOVARAC.HR

Pretpostavlja se da je ova manja skupina s bjelovarskog područja neko vrijeme bila glavni opskrbljivač drogama za cijelu županiju, a svi oni uz kaznenu prijavu ovih su dana predani pritvorskom nadzorniku. Osim toga, samo u posljednjih petnaestak dana na području Bjelovara i Čazme pet pretraga domova i pripadajućih objekta te okolnih zemljišta rezultiralo je sa zapljenama te je pronađeno ukupno 240 stabljika indijske konoplje, 2,5 kilograma cvjetnih vrhova marihuane, dva kilograma već polusuhe marihuane i dva grama amfetamina.

-Aktivnostima policije otkriveni su i počinitelji kriminalnih aktivnosti koji su bili glavni raspačivači droge na širem bjelovarskom području. Osim marihuane, bavili su se i preprodajom kokaina, amfetamina, ecstasyja i drugih sintetičkih droga i svi oni završili su u pritvoru – istaknuo je voditelj odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije PU bjelovarsko – bilogorske Abel Car te otkrio da je sve krenulo pronalaskom nasada u okolici Bjelovara još 23. rujna, a kriminalistička obrada završena je 8. listopada kada je otkriveno da je 36-godišnjak indijsku konoplju zasadio na imanju 70-godišnjaka iz okolice Bjelovara.

U međuvremenu, na bjelovarskom području pronađeno je još nekoliko nasada, a zatim su “pala” i dva uzgajivača s područja Čazme te su protiv svih njih u međuvremenu podignute kaznene prijave. Sva zapljenjena droga, odnosno više stotina stabljiki indijske konoplje kao i polusuha i suha materija pohranjeni su u policijskom skladištu i sve to čeka na uništenje kada istraga bude završena i kada uzorci budu poslani u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

-Detektirali smo u prethodnom razdoblju i više preprodavača droge u zonama škola koji su drogu prodavali učenicima. Svi oni su uhićeni, a iako je marihuana i dalje najzastupljenija droga na narko – tržištu Bjelovarsko – bilogorske županije, sve dostupnije i sve jeftinije su i droge poput amfetamina odnosno speeda, ecstasyja i sličnih sintetskih droga. To je veliki problem jer su te droge zbog cijene dostupne i maloljetnicima i veliku pažnju posvetili smo upravo toj problematici – istaknuo je Car i dodao da jedan gram marihuane na crnom tržištu iznosi stotinjak kuna, kao da je i teško procijeniti koliko bi vrijedne mogle biti sve te zapljene. (sg) Vijest je na izvornom LINKU

DEMOS MEDIA