MARINA OPAČAK BILIĆ: Novi klub zastupnika nastavlja se boriti za bolje društvo

MARINA OPAČAK BILIĆ: Novi klub zastupnika nastavlja se boriti za bolje društvo

Peđa Grbin nije poštivao niti zakone, niti akte, niti pravilnik; uporno ih je tumačio na svoj način i pokazalo se da je spreman povući poteze samo da bi do kraja izgurao svoj inat, iako je Hrvatski sabor tumačio da smo članovi Kluba, da nas ima 32, a i mi smo na sve moguće načine pokušali ostati dio te priče. Sada ćemo se u svom novom klubu truditi nastaviti raditi ono za što i jesmo tu . Najmlađa zastupnica u Hrvatskom saboru Marina Opačak Bilić jedna je od 18 članova novog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, osnovanog prije nekoliko dana. Za Glas Istre pristala je podijeliti svoj osvrt na dosadašnje vodstvo SDP iz kojeg je isključena, osnivanje novog Kluba i viziju budućnosti.

Isključenja iz stranke

– Nedavno ste izjavili da Peđa Grbin samo liječi svoje komplekse i povrijeđeni ego prema onima u kojima vidi konkurenciju. Na koju ste konkurenciju točno mislili?

– Ja sam već samim dolaskom Peđe Grbina na čelo SDP-a vidjela na kakav način se stranka vodi. Spomenut ću samo eliminiranje pojedinih organizacija. To nije bila samo Brodsko – posavska, nego i Vukovarska, Zadarska i u konačnici sam Grad Zagreb. Te organizacije u svom vodstvu zapravo nisu bile problematične i tada su razlozi za raspuštanje tih tijela bili neopravdani. Kad govorimo o zagrebačkoj organizaciji koja je bila raspuštena, ako se to dogodilo samo da bi gospodin Klisović bio kandidat, to je potpuno apsurdno. Očigledno se išlo za time da se ne ide u nekakve razgovore i već tada je bio očigledan cilj vrha stanke. Svakim novim korakom SDP je počeo gubiti na demokratičnosti. Kad sam spomenula liječenje kompleksa, tada sam mislila upravo na taj revanšistički nastup prema svima koji nisu bili po mjeri stranačkog vodstva i da je Grbin odlučio po svaku cijenu provesti svoje naume. Više na LINKU

DEMOS MEDIA