’Pet dana Sarajeva u Zagrebu’ bliži se kraju: Poseban dio programa posvetit će se neponovljivom Nadareviću iz LZN

’Pet dana Sarajeva u Zagrebu’ bliži se kraju: Poseban dio programa posvetit će se neponovljivom Nadareviću iz LZN

Četvrtog dana festivala “Ja BiH… Pet dana Sarajeva u Zagrebu“, organiziran je bogat program. Naime, u Kinoteci će se projicirati igrani film “Pun mjesec“ Nermina Hamzagića, a u KIC-u će se obilježiti 25 godina od prvog prikazivanja filma “Savršeni krug“ Ademira Kenovića, koji je bio svojevrsni hommage legendi bosanskohercegovačkog glumišta Mustafi Nadareviću. Projekciji će se pridružiti i sam redatelj Ademir Kenović. Javlja ZAGREB INFO.

Završni dan festivala započet će “COOLturna špica” s gostima iz BiH u Napretkovom kulturnom centru, a bit će tu i glazbeni dio. Također, sve okupljene očekuje i predstavljanje TZ Sarajeva pod nazivom “Moje Sarajevo moja priča”. Drugi dio programa pak završnog dana festivala održat će se u Kinu Kinoteka gdje će se prikazati kratkometražni film “Stvari na čuvanje”, ali i dugometražni igrani film “Sanremo“.

Festival organizira Udruženje za promociju kulture i umjetnosti „Ja bih“, u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak, Napretkovim kulturnim centrom, Bošnjačkom nacionalnom zajednicom Grada Zagreba, te Gradom Sarajevom i Gradom Zagrebom.

Festival “Ja bih… 5 dana Sarajeva u Zagrebu „ održava se do 16. listopada na nekoliko lokacija u Zagrebu, a ulaz na gotovo sva događanja je slobodan, uz poštivanje epidemioloških mjera. Izvorni LINK vijesti.

DEMOS MEDIA