Zlatko Kraljić optužen za spolno uznemiravanje tri zaposlenice i zlostavljanje na radu

Zlatko Kraljić optužen za spolno uznemiravanje tri zaposlenice i zlostavljanje na radu

Javlja BJELOVARAC.HR .Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo je optužnica protiv 53-godišnjeg ravnatelja ustanove zbog zlostavljanja na radu i spolnih uznemiravanja. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Zlatku Kraljiću, ravnatelju Doma za odrasle osobe Bjelovar i kandidatu HDZ-a za načelnika Ivanske na lokalnim izborima 2017. godine.

Spolno uznemiravao tri zaposlenice

Ravnatelja Kraljića tereti se da je počinio tri kaznena djela spolnog uznemiravanja na štetu tri zaposlenice u periodu od jeseni 2019. do 15. listopada 2020. godine. Prema navodima ODO-a, spolno je uznemiravao fizioterapeutkinju, sobaricu i prodavaču.

– Opisano okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenica osjećaje poniženosti te je povrijedilo njihovo dostojanstvo zbog čega su dvije zaposlenice bile na bolovanju, a jedna se nalazi na bolovanju – priopćili su iz ODO-a u utorak.

Usto, tereti se i da je kao ravnatelj jednu zaposlenicu na radnom mjestu njegovateljice optuživao da nadležnom tijelu piše anonimna pisma o stanju u ustanovi, kao i da joj je tijekom razgovora rekao kako će sistematizacija radnih mjesta proći i da će netko biti nagrađen, a netko ne te da će klečati pred njim. Nakon toga, navodi ODO, oštećenica je zaprimila ugovor o radu (za radni odnos na radnom mjestu pralje) uslijed čega joj se pogoršalo zdravstveno stanje. Više na LINKU

DEMOS MEDIA