VIDEO:Vidović Krišto žestoko oplela po Bajakiću, nazvala ga djetetom komunizma; a onda se dotaknula i ‘očito nesposobnog’ Tomaševića

VIDEO:Vidović Krišto žestoko oplela po Bajakiću, nazvala ga djetetom komunizma; a onda se dotaknula i ‘očito nesposobnog’ Tomaševića

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u srijedu je u Hrvatskom saboru govorila o situaciji u Gradu Zagrebu.

“Jučer je objavljeno da je šefica za istraživanje javnog mnijenja, koju je novcem plaćao austrijski kancelar Sebastian Kurz kako bi mu uljepšala imidž,  uhićena. Stvar je jasna. Ako se nekoga uhvati u protuzakonitosti, tijela državne vlasti moraju odmah reagirati”, započela je Vidović Krišto pa nastavila:

“U Austriji je, a trebalo bi biti i u Hrvatskoj, protuzakonito manipulirati medijima, kao što je protuzakonito plaćati novcem građana kako bi te građane prevarili”.

U Hrvatskoj, nastavlja, svjedočimo oholosti vladajućih struktura. 

“Upravo je kontrola medija, koju vlasti plaća novcem hrvatskih građana, ključ korupcionaških struktura u Hrvatskoj. Kada bi mediji profesionalno radili svoj posao, izvještavali bi o činjenicama i ne bi se događali skandali kao trenutačno u Gradu Zagrebu”, kaže.

Spomenula je zagrebački holding, a kao kamen spoticanja navela je člana Nadzornog odbora Ratka Bajakića. “Mediji o njemu izvještavaju da je vrhunski financijski stručnjak. Upravo je to ona manipulacija o kojoj govorim jer definitivno nije nikakav stručnjak. Bajakić je svoje pozicije stekao iz razloga što mu je tata bio komunistički moćnik, a ne zato što je financijski stručnjak”, poručila je pa nastavlja:

“Osim što je dugogodišnji suradnik Ranka Ostoje, Bajakić je bio predsjednik Odbora Tesla banke. O toj banci treba reći sljedeće – banka koja skrbi i treba biti orijentirana na klijente na temelju njihove nacionalne pripadnosti – protuprirodna, protudemokratska i, naravno, diskriminatorna. Ta Tesla banka je propala, znači, Bajakić je doveo do propasti. Gdje je tu sposobnost Ratka Bajakića, ako je jednu banku doveo do propasti?”, rekla je pa dodala:

“Kako je moguće da se tog čovjeka medijski prikazuje kao stručnjaka, a da se ne istraže rezultati njegove stručnosti? Rezulati su porazni. Naivni i, očito, nesposobni gradonačelnik Tomislav Tomašević uzima takvog čovjeka kao svog glavnog operativca. Ako je vjerovati bivšem članu Upravnog odbora Holdinga Anti Samodolu da je Bajakić na službenim sastancima koristio izraze: ‘Ja sam vuk, a vi ste ovce’, onda to pokazuje profesionalnu razinu djece komunizma, što Bajakić nedvojbeno jest. Oni funkcioniraju samo na temelju netransparentne privilegiranosti, medijske zaštite, ali poslovno okruženje – u zdravom poslovnom okruženju – kod tih ljudi ne postoji”. Javlja direktno.hr