Krešimir Macan proglašen krivim jer je Vidović Krišto tijekom emisije nazvao ‘spodobom’, evo koliko mora platiti…

Krešimir Macan proglašen krivim jer je Vidović Krišto tijekom emisije nazvao ‘spodobom’, evo koliko mora platiti…

Podsjetimo, tijekom rasprave na HRT-u Macan je replicirao Vidović Krišto. Ona mu je zamjerila što joj ulazi u riječ na što je Macan rekao: “Prekidam vam riječ jer vas radije ne bih slušao”. Vidović Krišto potom je replicirala: “Možete onda otići iz studija”.

Nakon toga se Macan doista i ustao i napustio studio, iako ga je voditelj Mislav Togonal pozivao da se vrati. “S ovom spodobom ne želim sjediti u studiju”, rekao je Macan.

Vidović Krišto potom je podnijela privatnu tužbu zbog povrede ugleda i časti.

Dakle, Macan je, prema presudi koju posjedujemo, kriv jer je tijekom HRT-ove emisije “Otvoreno” kazao da “sa ovom spodobom ne želi sjediti u studiju” – misleći pritom na Vidović Krišto – čime je počinio kazneno djelo protiv ugleda i časti.

Kako se navodi u presudi, “okrivljeni Krešimir Macan osuđuje se na novčanu kaznu u iznosu od 50 dnevnih iznosa”. Visina jednog dnevnog iznosa je 233 kune pa novčana kazna iznosi 11.650 kuna. 

Kaznu je dužan platiti u roku od četiri mjeseca. Isto tako, Macan je dužan nadoknaditi troškove kaznenog postupka te mora, kako se navodi u presudi, platiti 500 kuna u roku od 30 dana.

Podsjetimo, sredinom veljače održano je prvo ročište u kojem je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto od Macana potraživala 50 tisuća kuna. Doznaje direktno.hr