Šeparović novi stari predsjednik Ustavnog suda: Želim ubrzati rješavanje predmeta

Šeparović novi stari predsjednik Ustavnog suda: Želim ubrzati rješavanje predmeta

Ustavni sud Republike Hrvatske za predsjednika u narednom četverogodišnjem mandatnom razdoblju izabrao je dr. sc. Miroslava Šeparovića. Vijest objavljuje HRTV.

Tajnim glasovanjem Šeparović je izabran na novi mandat s 10 glasova ZA, od ukupno 13 sudaca koliko je glasovalo.

– Htio bih zahvaliti svima na ukazanom povjerenju. To je velika odgovornost za mene, nastojat ću opravdati njihovo povjerenje, ali i povjerenje javnosti, rekao je Šeparović za HRT.

– U ovakvim okolnostima, ovako teške odluke koje smo donosili, nakon pet i pol godina mandata, ja mislim da je to veliki legitimitet, dodao je.

Upita kakve promjene možemo očekivati, Šeparović kaže da se nada promjenama na bolje.

– Tj. da Ustavni sud brže rješava zaostake, da bude brži i da se zaostaci smanje. Drugo, da u osjetljivijim predmetima brže donosimo odluke, pogotovo onima koji opterećuju javnost. S tim da tu treba biti oprezan, nekad ni ta brzina nije najbolja jer se Ustavni sud stavlja često u središte političkih rasprava i traži se da arbitrira u složenim političkim svjetonazorskim, pravnim i gospodarskim odnosima. Tu treba naći mjeru, nadam se da ju je Ustavni sud nalazio dosad i da će je naći i ubuduće. Želim da Ustavni sud bude još brži u rješavanju predmeta, rekao je Šeparović. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA