Upravno vijeće Srebrnjaka o razlozima ostavke: Izjave dr. Richtera su neprihvatljive

Upravno vijeće Srebrnjaka o razlozima ostavke: Izjave dr. Richtera su neprihvatljive

Javlja ZAGREB.INFO Iako su prije samo dva dana dr. Darka Richtera ocijenili najkvalificiranijim kandidatom za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, članovi Upravnog vijeća te ustanove danas su podnijeli ostavku gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću.

U sastavu vijeća su Sanja Kolaček, Tomislav Lauc, Marko Turudić i lvana Novoselec .

U pismenoj ostavci stoji da se smatraju “odgovornima za neočekivane negativne posljedice vezane uz naknadna saznanja o javnom djelovanju doc.prim.dr.sc. Darka Richtera”, piše N1.

“U svojem smo se izboru vodili isključivo činjenicama dostupnima u postupku izbora i razgovorima s kandidatima te vjerujući da je prim. Richter najkvalificiraniji kandidat za upravljanje bolnicom koja se nalazi pred brojnim izazovima, kao i da njegove stručne i upravljačke sposobnosti najbolje odgovaraju kriterijima natječaja i potrebama bolnice. U izboru nismo uzimali u obzir njegove stavove, niti smo bili svjesni svih njegovih dotadašnjih istupa u javnosti.

U kasnijoj javnoj komunikaciji isticani su njegovi stavovi o medicinski potpomognutoj oplodnji koji su izazvali kontroverze u javnosti, za koje se većina nas izjasnila da ih ne dijelimo”, stoji u ostavci članova vijeća.

Ističu i da najnovije informacije, odnosno izjave dr. Richtera na simpoziju Hrvatske pravoslavne crkve, ocjenjuju neprihvatljivim i kao govor mržnje koji može naštetiti Gradu kao osnivaču bolnice, bolnici te i njihovom osobnom ugledu. Više na LINKU

DEMOS MEDIA