‘Birate život ili smrt‘: Prijetio članovima Stožera i tražio 100.000 €, dobio 28 mjeseci zatvora

‘Birate život ili smrt‘: Prijetio članovima Stožera i tražio 100.000 €, dobio 28 mjeseci zatvora

Piše: Hajdi Karakaš Jakubin za JUTARNJI LIST

Zbog pokušaja iznude Alemke MarkotićKrunoslava Capaka i Vilija Beroša, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora Boris Štitić (36), inače slovensko-hrvatski državljanin.

Riječ je o školovanom medicinskom tehničaru koji je vodio nekoliko tvrtki i koji iza sebe ima tri sudske presude zbog prevara te je uvjetno osuđivan, a ovom zadnjom presudom sud mu je naložio i plaćanje sudskih troškova od nešto više od 10 tisuća kuna u što su uključeni troškovi vještačenja, dolaska svjedoka na raspravu te paušal.

Drugostupanjsku odluku suda Štitić će dočekati na slobodi jer mu je nakon izrečene kazne ukinut istražni zatvor u kojem se nalazio od lanjskog listopada, a boravak iza rešetaka će mu biti uračunat u konačnu kaznu. Iako je na početku suđenja odbacio krivnju, na kraju je ipak odlučio priznati svoje grijehe pravdajući sulude poteze nizom ograničenja zbog covid krize i nemogućnošću da tijekom pandemije vidi svoje dijete koje živi s majkom u Sloveniji, iako su nekoliko tjedana prije slanja jezivih emailova proveli tjedne na moru. Više na izvornom LINKU gdje je objavljena i fotografija Borisa Štitića.

DEMOS MEDIA