RAZLOZI KAOSA U HOLDINGU: Zapelo na Pripuzu, pljušte optužbe za cenzuru i nezakonito kadroviranje, Vuković progovorio

RAZLOZI KAOSA U HOLDINGU: Zapelo na Pripuzu, pljušte optužbe za cenzuru i nezakonito kadroviranje, Vuković progovorio

“Samodol i ja ćemo uskoro izaći u javnost s pravim razlozima za ovaj razlaz”, najavio je za Jutarnji list, Nikola Vuković, donedavni predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga nakon što su on i Ante Samodol, samo tri mjeseca nakon imenovanja, smijenjeni s pozicija u upravi Holdinga. Detalje javlja ZAGREB.INFO

Kao razlozi navodili su se prijepori u kadroviranju. “Ja kao predsjednik Uprave nisam dozvolio da meni gospoda iz Grada politički kadroviraju u Zagrebačkom holdingu. Po izjavi o osnivanju, sva imenovanja i kadrovska politika su u nadležnosti predsjednika Uprave. Ako gospoda ne znaju to, neka prouče propise”, poručio je Vuković gradskoj upravi s kojom se u petak navečer izvanredno sastao.

Već u ponedjeljak, objavljeno je da je smijenjen, zajedno sa Samodolom, a nakon toga pojavile su se i spekulacije da je upravo Vuković posljednjom odlukom povećao koeficijente direktorima te im tako povećao plaće. On sve to opovrgava pa dodaje kako je donošenjem novog pravilnika zapravo smanjio, a ne povećao plaće brojnim šefovima. Naime, istim pravilnikom od 29 organizacijskih jedinica broj je smanjen na 14 vodećih pozicija, a dio novih direktora dobio je povećanje koeficijenata jer su imenovani na novu dužnost.

Sporni koeficijenti

Ukinut je, tvrdi, koeficijent osam jer su ukinuti direktori sektora koji su isti imali, a direktori službi koji su imali koeficijent sedam ostali su na istom. Samo par ljudi dobilo je veće koeficijente jer su imenovani na nove dužnosti, tvrdi Vuković pa tu navodi Željka Katanu kao jednog od rijetkih kojem je koeficijent narastao i to, zaključuje, zbog imenovanja na novu dužnost.

Povećao se koeficijent i voditeljici službe Mireli Bartolec, koja je prije vodila samo projekte EU i imala koeficijent 6,8, a sada vodi sve projekte i dobila je koeficijent sedam. “To nisu moji ljudi, nema privilegiranih”, zaključuje Vuković. Pripuz igra ulogu? Više pročitajte na LINKU

DEMOS MEDIA