Prezentacija reforme sustava socijalne skrbi

Prezentacija reforme sustava socijalne skrbi

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović održava u Kongresnoj dvorani Nacionalne i sveučilišne knjižnice prezentaciju za predstavnike medija na temu Reforma sustava socijalne skrbi. javlja HRTV

Prezentacija se održava povodom upućivanja na javno savjetovanje reformskog paketa od ukupno sedam zakona i tri nacionalna plana vezano uz sustav socijalne skrbi.

– Reforma dolazi gotovo nakon 2 godine jedne od najtežih zdravstvenih i ekonomskih krize koje su nas pogodile i s obzirom na sve novonastale okolnosti ova reforma ima za cilj povoljno utjecati na društvene odnose koje su možda narušeni jednim djelom pandemijom, ali su isto tako povezani i s izazovima s kojima se suočavamo posljednje vrijeme – izjavio je ministar Aladrović.

Svjesni smo, kaže i ne možemo biti zadovoljni funkcioniranjem određenog djela sustava, stoga smo se u proteklih 6 mjeseci zaista posvetili izradom kvalitetnih rješenja iz domene sustava socijalnih politika i skrb.

– Bitno je naglasiti da mnogo ranjivih skupina društva – od naših starijih osoba, djece, od svih onih koji se nalaze u sustavu socijalne skrbi – očekuju od nas promjene i mi ćemo tako postaviti kamen temeljac promjena u našem društvu – poručio je ministar.

Radi se o setu različitih dokumenata koji utječu na ovaj sustav. Sama reforma se sastoji od izmjena 7 zakonskih rješenja, tri nacionalna plana koja uz sebe vežu i akcijske planove.

– Kada je riječ o zakonima, govorimo o Zakonu o socijalnoj skrbi koji je stožerni zakon samog sustava. Zatim Zakon o udomiteljstvu, koji rješava određene izazove s kojima se susrećemo u proteklo vrijeme, a čiji intenzitet u posljednje vrijeme raste te pet zakona o reguliranim profesijama koje su vezane za naš sustav – pojasnio je Aladrović. Vijest je na izvornom LINKU

DEMOS MEDIA