Traktoristi skrivili nesreće

Traktoristi skrivili nesreće

Sudar u Batrini u kojem je ozlijeđena vozačica auta skrivio je traktorist. Javlja GLAS SLAVONIJE

Dvije prometne nesreće koje su se dogodile na području Brodsko-posavske županije skrivili su vozači traktora. U Batrini je srijedu u 16.40 teško ozlijeđena 32-godišnjakinja. Tu je nesreću izazvao 66-godišnjak koji je upravljao traktorom na koji je bila priključena tehnički neispravna, neosigurana i neregistrirana prikolica, i još bez stražnje svjetlosne signalizacije. Iza traktora u istom smjeru kretao se automobil kojim je upravljala 32-godišnjakinja.

– Vozač traktora je počeo skretati s kolnika na poljski put, ne propustivši automobil koji je već počeo pretjecanje, ali preko pune razdijelne crte na kolniku, te je došlo do udara automobila u traktor. Automobil je u zanošenju sletio u kanal i udario u rub betonskog mosta. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 32-godišnjakinja, koja je zadržana na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policajci protiv 66-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Prekršajnu je pak prijavu dobila 32-godišnjakinja zbog obilažnja traktora preko pune crte – doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

Istoga dana u 20.10 u Visokoj Gredi 52-godišnjak je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom bez položenog vozačkog ispita i s 1,54 promila alkohola u krvi. Upravljajući traktorom nije se držao desne strane ceste, nego je na lijevoj strani kolnika kotačima zahvatio putni rubnjak. Pritom je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio s kolnika, udarivši u betonsku ogradu dvorišta 61-godišnjaka. Traktorist je zadržan u policiji na triježnjenju.

U nesreći koja se oko 12.10 dogodila u Ulici Ante Starčevića u Pleternici lakše je ozlijeđeno osmogodišnje dijete. “Nesreća se dogodila kada je 26-godišnji vozač zaustavio kamion na cesti i počeo vožnju unatrag iako je iza njega 34-godišnja vozačica zaustavila automobil. Zbog toga je došlo do udara stražnjeg dijela kamiona u prednji dio automobila. Lakše je ozlijeđeno dijete od osam godina koje je bilo putnik u automobilu – doznajemo od Nikoline Janković, glasnogovornice PU požeško-slavonske.

U Gornjim Bogićevcima u srijedu u 15 sati teško je ozlijeđen 60-godišnjak. On je automobilom prešao na suprotni prometni trak te je došlo do slijetanja automobila u kanal i udara u betonski most kolnog ulaza, pri čemu je 60-godišnjak teško ozlijeđen. Zadržan je na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Automobil je vozio iako mu je istekla valjanost vozačke dozvole, a tijekom vožnje nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom. Istoga dana u mjestu Kraguj 67-godišnji je vozač, pod utjecajem 2,46 promila alkohola u krvi, zbog neprilagođene brzine prešao automobilom na suprotnu stranu kolnika i sletio u kanal, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljanu uzvisinu. Vozač je lakše ozlijeđen.Vijest je na izvornom LINKU Autor Milan Bugarić

DEMOS MEDIA