Avion za prekooceanske letove neplanirano završio na splitskom aerodromu, ovakva gromada prvi put je sletjela na Resnik

Avion za prekooceanske letove neplanirano završio na splitskom aerodromu, ovakva gromada prvi put je sletjela na Resnik

Zrakoplov tipa A330-300 ruskog nacionalnog avioprijevoznika, Aeroflot Airlinesa, na redovitoj liniji iz Moskve, večeras je sletio na Resnik. Riječ je o tipu zrakoplova kojeg avioprijevoznici koriste uglavnom na prekooceanskim linijama, a ovo je prvi dolazak ovog tipa zrakoplova u splitsku zračnu luku, piše Croatian Aviation. Prenosi SLOBODNA DALMACIJA

Ruski je Aeroflot sinoć najavio splitskoj zračnoj luci promjenu tipa zrakoplova na današnjoj rotaciji, pa je u Split sletio zrakoplov kapaciteta gotovo 300 sjedala kojeg avioprijevoznici uglavnom koriste na već spomenutim, prekooceanskim linijama, no zbog povećane potražnje Aeroflot je ovaj zrakoplov večeras usmjerio prema Splitu.

Podsjećamo, upravo je ruski Aeroflot s ovim tipom zrakoplova svakodnevno u kolovozu te vikendima u rujnu prometovao između Moskve i Dubrovnika, a svakodnevni su letovi bili dostupni i prema Splitu no s manjim, uskotrupnim zrakoplovima.

Iako splitska zračna luka ima određene limitacije, prije svega u duljini uzletno – sletne staze prilikom prihvata i otpreme širokotrupnih zrakoplova, upravo ti zrakoplovi na kraćim linijama nemaju operativnih problema u Splitu iz nekoliko razloga, pri čemu je glavni taj da ovakvi zrakoplovi na kraćim linijama nemaju potrebu za uzimanjem velikih količina goriva što ujedno smanjuje potrebnu duljinu USS prilikom polijetanja.

Ruski će nacionalni avioprijevoznik nastaviti prometovati prema Splitu i u listopadu, no reducirano, cijeli red letenja možete pogledati OVDJE. Izvorna vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA