Zakuhalo u Makarskoj: Turističku zajednicu ‘češljaju‘ tužiteljstvo i matično Ministarstvo; Bivša direktorica Hloverka Novak-Srzić: Znam zbog koga su došli!

Zakuhalo u Makarskoj: Turističku zajednicu ‘češljaju‘ tužiteljstvo i matično Ministarstvo; Bivša direktorica Hloverka Novak-Srzić: Znam zbog koga su došli!

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije, Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije od prošlog tjedna provodi izvide u Turističkoj zajednici Makarske. Javlja SLOBODNA DALMACIJA

Ovdje je slučaj o izvidima koji su započeli zbog anonimne prijave na rad TZ-a. Paralelno s izvidima ŽDO-a, TZ Makarske ”češlja” i inspekcija Ministarstva turizma koja provjerava sve dokumente vezane za rad Skupštine i Turističkog vijeća. Da je TZ Makarske pod istragom ŽDO-a, potvrdila nam je Rene Laura, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.
– Činjenica je da je Zakonom o kaznenom postupku određeno da je postupanje tijekom izvida tajno, a tijelo koje provodi izvide može, kada to nalaže interes javnosti, o tijeku izvida izvijestiti javnost na način propisan posebnim zakonom – kazala je Laura.

ŠUTNJA U TAJNIŠTVU

O kakvim se točno izvidima radi, pokušali smo doznati u tajništvu TZ-a Makarske, iz kojeg su nam kratko odgovorili da ćemo sve informacije dobiti na vrijeme. Ništa nismo doznali ni iz PU splitsko-dalmatinskoj, čiji su nam službenici Odjela za odnose s javnošću kazali da su izvidi tajni sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku.

Međutim, iz pouzdanih izvora doznali smo da je u prvom slučaju koji istražuju ŽDO i Sektor kriminalističke policije, Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije riječ o izvidima koji se odnose na rad TZ-a vezano za “Božićni grad”, skupe, preplaćene hladnjake u novom multimedijalnom centru, ugovore s nekim makarskim tvrtkama i poljskom tvrtkom koja je za TZ izradila aplikaciju od 50 tisuća eura. U drugom slučaju ispituju se svi mogući dokumenti vezani za rad tijela TZ-a, od Skupštine do Turističkog vijeća.

Više na LINKU

DEMOS MEDIA