Hrvatske ribolovke osvojile pojedinačno svjetsko zlato i ekipnu broncu

Hrvatske ribolovke osvojile pojedinačno svjetsko zlato i ekipnu broncu

Prošlog vikenda na svjetskom prvenstvu u Francuskoj naša ekipa osvojila je broncu, a naša reprezentativka pojedinačno je osvojila zlato i to drugi put zaredom. Javlja HRTV

Svjetska prvakinja u ribolovu s kraja je Marina Mavrinac Matulja, članica SRD Zubatac iz Lovrana. Prošloga tjedna u Francuskom La Trembladeu osvojila je drugo svjetsko zlato zaredom.

– Lovila sam korak po korak, po toj pješčanoj plaži, uživala sam u svakom valu, jer su divne te plaže Atlantika i tako sam odlučila ribolov po ribolov prihvatiti i dat najbolje od sebe jer su bili različiti. Svaki ribolov je bio drukčiji, ističe Marina Mavrinac Matulja.

Marina je uspjela obraniti zlato i uzela ga je odlučno, s trinaest bodova ispred drugoplasirane. Iznimno je sretna i zbog uspjeha cijele reprezentacije u ovom četverodnevnom maratonskom ribolovu.

Naime, iako su na svjetskoj ljestvici prve godinama, ovoga puta im je bilo teže jer su otputovale bez svoga dotadašnjeg trenera.

– Ja sam krenula vrlo dobro, no kao ekipa nismo. Ali rasli smo iz dana u dan, dogovarale se, dijelile taktiku i na kraju smo pobijedile. Taj novi trener, gospodin Vrbat, rekao je “cure vjerojatno nećete osvojiti medalju, ali postoji jedna šansa, minimalna šansa”. Mi smo pitale koja je – sutra morate biti prve, priča svjetska prvakinja. 

Hrvatska ima i treću najbolju ekipu na svijetu. Također drugi put zaredom. S Marinom i Splićankom Anom Vučetić, tri seniorke iz zadarskog Zubatca – Ardenom Esterom Bajlo i Teom Sikirić, te Jagodom Razum iz Kukljice, do zadnjeg su se trenutka borile za broncu.

– Sve dok nisu izašli službeni rezultati mi nismo znale kako smo prošle. I taman dok smo gledali kako je Marina prva i to je bilo službeno mi smo to slavili svi na balkonu i bili s njom i odjednom se Tea proderala kao treće smo. I mi svi onako “wooow je li moguće” jer mi smo već bile ono kao, otpisale taj film i tu mogućnost, govori Estera Bajlo. 0 seconds of 3 minutes, 56 secondsVolume 90% . Više na LINKU

DEMOS MEDIA