Tomislav Tomašević: ‘Ovo se nikada nije dogodilo, smijenit ćemo članove Upravnog vijeća Poliklinike!‘

Tomislav Tomašević: ‘Ovo se nikada nije dogodilo, smijenit ćemo članove Upravnog vijeća Poliklinike!‘

Gradonačelnik je reagirao zbog sudske mjere zabrane medijskog izvještavanja o Buljan Flander

NOVO 12:06 – Na početku pressice gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je kako se želi obratiti javnosti vezano uz Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba te sudsku mjeru zabrane medijskog izvještavanja o ravnateljici poliklinike Gordani Buljan Flander.

– Mi kao gradska vlast protivimo se ovakvoj praksi da bilo koje gradsko poduzeće na ovaj način traži zabranu medijskog kritičkog izvještavanja. Ako se nekog okleveta postoje drugi načini, privatne tužbe, ovo je presedan, to se nikad nije dogodilo. Ne znam da je ijedna gradska ustanova to prije tražila niti da je bilo ovakvih presuda. Ovo je poruka svim ustanovama, ne podržavamo ovakve stvari, protivimo se ovakvoj praksi – kazao je Tomašević pa najavio smjenu Upravnog vijeća.

– S obzirom na ove okolnosti, smijenit ćemo u najkraćem roku članove Upravnog vijeća ispred Grada Zagreba te ćemo u najkraćem roku imenovati nove. Prije nekoliko dana tražili smo da se provede interna kontrola Poliklinike da bi razjasnili ima li nepravilnosti u poslovanju, na temelju medijskih natpisa. Pozivam ministarstvo zdravstva da naprave stručni nadzor o radu Poliklinike, ne mogu ulaziti u to je li bilo nepravilnosti. Mislim da je svima u interesu da se to raščisti, posebno kad je riječ o zaštiti djece. Volio bih da se napravi međunarodna stručna evaluacija te metode kako bi se ti prijepori stavili ‘ad acta’. U interesu nam je da Poliklinika dobro funkcionira – kazao je govoreći o spornoj doktrini ‘otuđenja od roditelja’ o kojoj je izvještavala novinarka H-altera, Jelena Jindra.

Kazao je kako je prije mjesec i pol dana prvi put čuo kritike na račun rada Poliklinike.

– Ne bih htio da se nešto prejudicira, ovo je vrlo osjetljiva tematika. Držim se onog što je naša ingerencija kao Grada. Čuo sam se s ministrom Aladrovićem, vjerujem da ćemo uskoro imati sastanak s ministrom zdravstva. Kratko sam se čuo s Buljan -Flander, ne bih o tome još informirao javnost – kazao je i rekao da ne može spekulirati o njezinoj ostavci.


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević će smijeniti kompletno Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece.

Gradonačelnik Zagreba u 12 sati ispred Gradske uprave dat će izjavu o Poliklinici za zaštitu djece i mladih, odnosno o slučaju u kojem je Općinski građanski sud u Zagrebu portalu H-alter zabranio objavljivati tekstove o ravnateljici poliklinike Gordani Buljan Flander.

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Gordana Buljan Flander, oglasila se nakon što je objavljena vijest da je sud na njezin zahtjev zabranio pisanje o njoj i poliklinici, javlja MediaServis.

– Smatramo da je nedopustivo da se javna riječ i javni prostor koriste za iskrivljeno i neistinito informiranje javnosti. Stručnjaci Poliklinike izloženi su pritiscima roditelja nezadovoljnih nalazima, navela je u reagiranju. Javlja Jutarnji list