Veliki kiks HNK: Zaboravili branitelje pa morali poništiti natječaj, isto vrijedi i za ravnatelja HRT-a?

Veliki kiks HNK: Zaboravili branitelje pa morali poništiti natječaj, isto vrijedi i za ravnatelja HRT-a?

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta poništilo je natječaj za intendanta/intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu raspisan 27. kolovoza jer isti nije sadržavao posebne uvjete iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, kako navodi Teatar.hr.

Nakon toga, objavili su novu verziju koja sadrži spomenuti zakon, ali i stavke Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom te stavke Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata.

Teatar piše i kako navedene stavke nedostaju i u natječaju za glavnog ravnatelja HRT-a, no taj natječaj nije se mijenjao. Shodno tome, postavlja se pitanje zašto predsjednik Nadzornog odbora HRT-a, Mladen Čutra, koji je ujedno i predsjednik Kazališnog vijeća, nakon jednog propusta i otkrivanja istoga, nije promijenio drugi natječaj koji je jednako manjkav. O navedenom smo ga upitali te ćemo odgovor objaviti po pristizanju.

Inače, Zakon o braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, propisuje kako nezaposleni branitelji i članovi njihovih obitelji imaju prednost pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima u javnim službama i ustanovama kojima je osnivač ili jedan od osnivača RH, općina, grad, županija… Zaključno, svaki takav natječaj u svom tijelu dužan je istaknuti takvu prednost, ali i dokaze koje osobe koje po tom zakonu koriste svoja prava, moraju priložiti na natječaj. Više na LINKU

DEMOS MEDIA