Bilogorski “Mad Max” koji je bježao od policijskih presretača završio na sudu: Počinio je devet prometnih prekršaja

Bilogorski “Mad Max” koji je bježao od policijskih presretača završio na sudu: Počinio je devet prometnih prekršaja

Bilogorski “Mad Max” Nenad Vukašinović (51), koji je prošle godine u prosincu između Križevaca i Bjelovara uspio pobjeći policijskim presretačima, opet je završio na sudu.

Snimka njegova bijega brzo je postala viralni hit, a mediji su danima pratili kako se igra “skrivača” s policijom. Nedavno je kažnjen zbog tog događaja, nabrojali su mu čak devet počinjenih prekršaja u prometu.

“Kriv je što je 9. prosinca u 11.20 sati, u Tremi, Grubiševo, zatečen da upravlja teretnim automobilom marke opel combo, reg. oznake i broja ČK 327 HU, bijele boje, a nije postupio po zahtjevu policijskog službenika za zaustavljanje vozila izraženom pomoću svjetlosnih i zvučnih signala.

Bez zaustavljanja je nastavio s vožnjom kroz mjesto Trema, Gornje Selo, prema Sv. I. Žabno te se uputio državnom cestom prema Bjelovaru, a dolaskom u Rovišće skrenuo u Ulicu S. Radića prema mjestima Žabjak, Tuk, Rajić, Breza te Prgomelje gdje je vozilom skrenuo na poljsko-zemljani put, a potom u šumu gdje je izgubljen iz vidokruga”, navodi se u presudi.

Bjelovarski prekršajni sudac kaznio ga je s 33.100 kuna. No, otkriveno je kako je policiji pobjegao i prije toga, 30. listopada prošle godine oko 15.30 sati u Svetom Ivanu Žabnu kod Križevaca, piše Danica.hr.

“Zatečen je da upravlja osobnim automobilom marke vw golf 2 bez registarske oznake, crvene boje, a nije postupio po zahtjevu policijskog službenika za zaustavljanje vozila izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih signala, već je bez zaustavljanja nastavio s vožnjom prema mjestu Novi Glog.

Tamo je skrenuo na makadamski put, koji vodi prema mjestu Cirkvena te nadalje prema Brezinama, Bolču, kroz Rajić do Prgomelja gdje je vozilom skrenuo na poljsko-zemljani put, a potom u šumu gdje je izgubljen iz vidokruga”, navodi se u presudi kojom ga je sudac još jednom kaznio s 33.100 kuna.

Nabrojali su imdevet prometnih prekršaja: bijeg policiji, nije bio vezan, vozio lijevo-desno po cesti, nije stao na znak stop, kod skretanja nije koristio pokazivače smjera, naglo je kočio, upravljao vozilom pod zabranom, vozio neregistrirano i neosigurano vozilo.

Vukašinović se na sudu branio kako uopće nije pratio da li ga policija zaustavlja. Negirao je sve prometne prekršaje koji su mu stavljeni na teret osim onog da je vozio u vrijeme dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja. “Živim od 800 kuna socijalne pomoći, a u svom vlasništvu imam ral zemlje. I to je to”, požalio se Nenad prekršajnom sucu.

Nenad Vukašinović dosad je osuđivan više od 100 puta. Novca za plaćanje kazni nema, pa redovito završava u zatvoru, prenosi RTL.