Dolazak HV-a važan je i za demografsku obnovu Vukovara

Dolazak HV-a važan je i za demografsku obnovu Vukovara

U okviru obilježavanja 30. godišnjice Bitke za Vukovar u petak je u vukovarskoj Vojarni 204. brigade HV-a održana svečanost u povodu dovršetka gradnje, uređenja i opremanja vojarne, a istodobno je prigodno obilježen dolazak Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vukovar. Temom se bavi GLAS SLAVONIJE

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je svima koji su u protekle četiri godine sudjelovali u obnovi postojeće i gradnji nove infrastrukture u vojarni kako bi u njoj mogli imati cjelokupnu bojnu Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, s oko 250 vojnika. Ocijenio je da će dolazak bojne u grad na Dunavu pridonijeti i demografskoj obnovi Vukovara, podsjetivši kako je za potrebe stambenog zbrinjavanja pripadnika HV-a u Vukovaru do sada izgrađeno 17 stanova te najavivši da će ih do kraja godine biti izgrađeno još pet. Prema njegovim riječima, radovi vezani uz premještaj bojne iz Vinkovaca u Vukovar stajali su nešto više od 50 milijuna kuna.

– U suradnji sa Središnjim uredom za stambeno zbrinjavanje u Vukovaru smo prethodnih godina nastanjivali hrvatsku vojsku i njezine obitelji, uključivši se na taj način u određene procese, ali razmišljamo i na koji način Hrvatska vojska može još više pridonijeti lokalnoj zajednici – poručio je ministar. Dodao je kako se u subotu obilježava 30 godina Bitke za Vukovar, istaknuvši da je Hrvatska vojska dala vrijedan doprinos u Vukovaru u protekla tri desetljeća, a tako će biti i ubuduće.

Zapovjednik Inženjerijske bojne Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade, pukovnik Ivan Liović, naglasio je kako vukovarska vojarna ispunjava sve uvjete potrebne za smještaj Inženjerijske bojne, čijim su pripadnicima osigurani izvrsni uvjeti za razvoj i napredak.

– Za mene ovaj korak znači ponos i zadovoljstvo. Ponos što sam postao sastavni dio Vukovara, grada heroja Domovinskog rata. Sretan sam i zadovoljan što smo napokon okupili cijelu bojnu na jednom mjestu, pa će nam život i rad biti olakšan – naveo je Liović.

U ime Grada Vukovara svečanosti je nazočio Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Ivana Penave, koji je ocijenio kako je dolazak bojne izuzetno važan za Vukovar.

– Sama prisutnost vojske u Vukovaru velika je i jasna poruka i svim okolnim selima, a vjerujem i kako se građani Vukovara sigurnije osjećaju. Nadam se da će uskoro slijediti i dolazak interventne policije – poručio je Josić. D.Korpoš Vijest je objavljena na LINKU

DEMOS MEDIA