Zoran Mamić došao na Sud BiH u Sarajevu: Hoće li biti izručen Hrvatskoj?

Zoran Mamić došao na Sud BiH u Sarajevu: Hoće li biti izručen Hrvatskoj?

Ročište Zdravku Mamiću je održano 12. kolovoza, no još se čeka konačna odluka

Zoran Mamić je stigao na Sud Bosne i Hercegovine u Sarajevu, desetak dana nakon brata Zdravka. Stigao je sa svojim odvjetnikom Zdravkom Rajićem. Ondje će se odlučivati o zahtjevu Ministarstva pravosuđa RH za njegovo izručenje. Ročište je počelo u 11:30 sati, piše Večernji list.

Valja podsjetiti kako je hrvatsko pravosuđe zatražilo izručenje braće Mamić nakon što im je određen istražni zatvor i u trećem kaznenom postupku koji se vodi protiv njih. Riječ je o istrazi zbog sumnje davali mito osječkim sucima kako bi sebi osigurali oslobađajuću presudu na suđenjima za izvlačenje novca iz Dinama.

Ročište Zdravku Mamiću je održano 12. kolovoza, no još se čeka konačna odluka. Tužitelj iz BiH se složio s Mamićevom obranom u tome da nema elemenata za izručenje. Inače, BiH je već dvaput ranije odbila izručiti Zdravka Mamića u ruke hrvatskog pravosuđa. 

“Trebam dobiti nagradu jer sam prijavio korumpirane suce koji su me reketarili, a ne da traže moje izručenje. Nemam hrvatsku putovnicu ni osobnu iskaznicu niti ih želim imati. Molim vas, omogućite mi da ostanem normalan i da kako-tako nastavim život dalje. Ovo je politička montaža. Molim vas za pravdu. Nisam demagog, ja zaista volim BiH. Da ima ta mogućnost, odrekao bih se hrvatskog državljanstva. Stvorio sam viceprvake svijeta, a oni traže moje izručenje”, rekao je Zdravko Mamić sredinom mjeseca na Sudu Bosne i Hercegovine pred sucem Mirsadom Strikom. Prenosi RTL