Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za vatrogasnu mladež

Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za vatrogasnu mladež

Odlukom Međunarodne sportske federacije vatrogasaca Republici Hrvatskoj dodijeljena je organizacija 10. svjetskog vatrogasnog sportskog prvenstva za dječake i 6. svjetskog vatrogasnog sportskog prvenstva za djevojčice

Natjecanje se, u suorganizaciji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Međimurskom županijom, Gradom Čakovcem i Vatrogasnom sportskom udrugom Žiškovec, održava od 9. do 15. kolovoza u Čakovcu, uz sudjelovanje više od 200 natjecatelja iz 10-ak zemalja koji će prikazati svoju spretnost, uvježbanost, izdržljivost i brzinu u nekoliko disciplina koje su dio svakodnevne rutine vatrogasaca.

Svečano otvaranje natjecanja
Na svečanom otvaranju natjecanja sudjelovali su Andrei Kalinin, direktor Upravnog odbora Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja, Andrey Nesterenko, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ruske Federacije u RH, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Mario Medved, predsjednik VZMŽ i izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika kao i mnogi drugi ugledni gosti i uzvanici.  

Mnogobrojna publika pratila je svečano otvaranje te podržala natjecatelje iz Latvije, Rusije, Slovačke, Indije, Češke, Bjelorusije, Bugarske, Estonije i Hrvatske.


Natjecanje se održava na SRC Mladost u Čakovcu prema sljedećem rasporedu:

  • Srijeda 16:00-20:00 – Penjanje po ljestvi kukači
  • Četvrtak 08:00-13:50 – Utrka na 100 metara s preprekama
  • Petak 08:00-14:30 – Vatrogasna štafeta 4×100
  • Subota 09:00-14:00 – Mokra vatrogasna vježba 

Pozivamo Vas da podržite našu vatrogasnu mladež!

DEMOS MEDIA Izvor fotografije i teksta HVZ