Hrvatska je najljepše mjesto na svijetu, kažu nautičari

Hrvatska je najljepše mjesto na svijetu, kažu nautičari

U drugoj polovini srpnja Zadarska županija prva je po broju ostvarenih turističkih noćenja. O tome javlja HRTV

Bez obzira na nestabilnu, te u dijelu srpnja izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju, nautičari i dalje najradije biraju taj dio jadranske obale.

Obzirom na središnji položaj na jadranskoj obali, dobru prometnu povezanost, prostran akvatorij s velikim brojem otoka, te najveću čarter flotu, Zadarska županija tradicionalno privlači velik broj turista kojima ideja ljetovanja podrazumjeva boravak na brodici.

Ipak, u okolnostima koje su nam promjenile živote u posljednjih godinu i pol, niti vlasnici plovila nisu mirno spavali. A onda se dogodila sezona. Već mjesec i pol u Salima na Dugom otoku nerjetko se traži vez više.

– Za one koji provode odmor na jedrilici, Hrvatska je najljepše mjesto na svijetu, bez premca, za pomorca ne vjerujem da mogu postojati druga mjesta lijepa kao Hrvatska. Ovo je sigurna zemlja, potpuno, moram reći, dolazim ovamo svake godine i osjećam se odlično, kaže Massimo iz Italije. Cijela je njegova obitelj cijepljena, kao i većina nautičara s koje smo zatekli u Salima. Više na LINKU

DEMOS MEDIA