Ne stišava se bura među SDP-ovcima nakon Grbinove ostavke. Pitaju se kako bi se kao mogući premijer nosio s većim izazovima. Imamo i poruku Freda Matića …

Ne stišava se bura među SDP-ovcima nakon Grbinove ostavke. Pitaju se kako bi se kao mogući premijer nosio s većim izazovima. Imamo i poruku Freda Matića …

Vijest o ostavci koju je na posljednjoj sjednici Predsjedništva SDP-a dao Peđa Grbin među socijaldemokratima je odjeknula poput bombe.

Iako je Grbin pitanje svoje ostavke, po svemu sudeći, „potegnuo“ više iz revolta nego iz stvarne namjere da se povuče sa čela SDP-a.

Među Grbinu sklonim socijaldemokratima oko ove teme vlada neka vrsta neproglašenog „silenzio stampa“. Niti jedan stranački dužnosnik iz Grbinove grupacije s kojim smo u četvrtak razgovarali o ovoj temi nije želio komentirati ostavku. Piše Slobodna Dalmacija

Ustrajavši tek u tome da „od muhe ne treba raditi slona“. Da je riječ očito bila o afektu. I da je Grbin odgovoran političar koji je uvjerljivo pobijedio na unutarstranačkim izborima i dobio mandat da SDP reformira u modernu stranku koja za tri godine može osvojiti većinu u Saboru.

No, ima i drukčijih interpretacija.

– Pitanje je kako bi se on nosio s puno težim pritiscima kada ostavku daje zbog razgovora o članarinama. To mi je smiješno – kratko nam je kazao Nikša Vukas, bivši tajnik SDP-a, koji je sa skupinom bliskih suradnika Davora Bernardića nedavno izbačen iz SDP-a.

Član SDP-ova Predsjedništva Predrag Fred Matić kazao nam je pak da sjednici na kojoj je Grbin govorio o svojoj ostavci nije prisustvovao jer je u to vrijeme putovao iz Bruxellesa.

– Čuo sam za to u „offu“, ali ne bih to želio komentirati jer nisam bio tamo. Čekam iduću sjednicu Predsjedništva jer me zanimaju razlozi za izbacivanje ovih kolega.

Tražit ću jasna obrazloženja za taj potez. Moj stav je da mi u stranci ne možemo imati lopove ili kriminalce, ali ako netko nešto loše vodi, onda ga treba smijeniti. No on i dalje ostaje SDP-ovac. Nije svatko rođen da bude direktor Ine, netko treba točiti i gorivo – slikovito opisuje Matić.

– Ako postoje dokazi da su ti ljudi radili protiv stranke i štetili SDP-u, doviđenja. No ako se tebi netko ne sviđa pa ga zato izbacuješ, moramo zaštititi ljude – poručuje Matić.

Više pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji