Lente u Piškorevce, Duboševicu, Donje Andrijevce i Novo Brestje

Lente u Piškorevce, Duboševicu, Donje Andrijevce i Novo Brestje

IZBOROM NAJLJEPŠEG NARODNOG RUHA SVEČANO ZATVORENI 55. ĐAKOVAČKI VEZOVI izvješćuje GLAS SLAVONIJE

Najljepša snaša je Matea Brlošić, djevojka Marta Vučković, a momak Miroslav Ivičin. Miss fotogeničnosti je Martina Mišar.

Programom “Slavonijo, zemljo plemenita” na ljetnoj pozornici u Strossmayerovu parku, a kada je održan i izbor najljepše nošenog narodnog ruha među djevojkama, snašama i momcima, svečano su zatvoreni 55. Đakovački vezovi, koji su se održavali od 18. lipnja.

Đakovčani i gosti nisu štedjeli dlanove pri izlasku vezovskih ljepotica i momaka na pozornicu, a 18 natjecatelja nosilo je narodnu nošnju gizdavo šećući pod krošnjama Strossmayerova parka pred stručnim žirijem. Nije mala stvar s Vezova ponijeti titulu, lentu najljepše snaše, djevojke, momka ili njihovih pratilja. Uz lagane zvuke tamburice Tamburaškog orkestra Općine Semeljci i voditeljsku riječ Nikole Kristića, pred vezovskom publikom prošetalo je šest momaka, devet djevojaka i tri snaše. Ljetnom pozornicom šetala je neprocjenjiva vrijednost iz škrinja mama, baka i prabaka, očeva, (pra)djedova. Iz njih su se na svjetlo dana iznijele zlatare, radne nošnje, misna ruva, šamije, unterrokovi, šticle, dukati, muške rubine… Bila je to revija narodnog ruha iz svih krajeva Slavonije i Baranje, od Duboševice do Starih Mikanovaca i Oprisavaca i drugih krajeva Lijepe Naše. Više na LINKU.

DEMOS MEDIA