Od danas ponovno toplinski val, izdan žuti meteoalarm

Od danas ponovno toplinski val, izdan žuti meteoalarm

Meteorolozi upozoravaju – od danas u Hrvatskoj ponovno – toplinski val. Temperature će dosezati 35 stupnjeva i tu neće stati – sredinom tjedna u Zagrebu i Slavonskom Brodu očekuje se i do 38 stupnjeva. Izdan je žuti meteoalarm – upozorenje za potencijalno opasno vrijeme u središnjoj Hrvatskoj, Rijeci te na Kvarneru i dubrovačkom području. 

– Pretežno sunčano i vruće. Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana duž obale ponegdje i umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 31 i 36 °C, stoji u prognozi DHMZ-a za ponedjeljak.

HAK je objavio preporuke za vozače.

– Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć, objavio je HAK. Javlja HRT